Szrtájk és kváé

2019. január 18. 19:36

Nem a jogszabályok gátolják a tiltakozó akciókat, hanem maguk a munkások.

2019. január 18. 19:36
Korompay Csilla
Magyar Hírlap

„Miközben a szakszervezetek azt ismételgetik, hogy a galádul megszigorított sztrájktörvény miatt nem képesek átütő erejű munkabeszüntetést szervezni, a valóság az, hogy alapvetően nem a jogszabályok gátolják a tiltakozó akciókat.

Hanem maguk a munkások, akiknek jelentős része igenis érzi a béremelkedést, tapasztalja az életszínvonal növekedését, ha pedig elégedetlen, akkor saját sikertelenségéért nem a kormányt okolja – bár ez egyesek számára kézenfekvő megoldás. De ha mégis lázadozik, akkor sincs annyira elkeseredve, hogy együtt vonuljon az ajtóspecialista Kunhalmi Ágnessel vagy magával Gyurcsány Ferenccel – akiről egész biztosan nem a gyülekezési szabadság jut először az eszébe – vagy éppen az elhíresült molinójukra »SZRTÁJK«-ot pingáló fiatalokkal.

Amint azt Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, Gyurcsány egykori államtitkára megfogalmazta: »sztrájkot, de még nagyobb demonstrációt is akkor lehet szervezni, ha a munkavállalók többségében valóban megvan az elhatározás«. Arról is beszélt, hogy a sztrájk alatt a dolgozó nem ülhet otthon, el kell menni a munkahelyére és nyilatkozni arról, hogy nem veszi fel a munkát, majd bevonulni a kijelölt sztrájkhelyiségbe. Ennyi kellemetlenség elviselésére viszont csak az elhivatottak szánják rá magukat. Ennél is nagyobb probléma, hogy a munkásnak »vállalnia kell, hogy a bére a sztrájkidőszakra kiesik«. Itt érkezett el Kordás ahhoz a ponthoz, ahol az interjúnak gyorsan másfelé kellett kanyarodnia.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2019. január 19. 11:14
Szrtájk és kváé" ott a pont!!!
zsezse
2019. január 19. 10:24
"De ha mégis lázadozik, akkor sincs annyira elkeseredve, hogy együtt vonuljon az ajtóspecialista Kunhalmi Ágnessel vagy magával Gyurcsány Ferenccel – akiről egész biztosan nem a gyülekezési szabadság jut először az eszébe – vagy éppen az elhíresült molinójukra »SZRTÁJK«-ot pingáló fiatalokkal." :)))
péterx
2019. január 19. 08:10
A józan munkavállaló is látja, hogy ez az egész túlméretezett, tüntetésnek álcázott cirkusz az impotens ellenzék kétségbeesett pótcselekvése. Mivel az ellenzék egyik pártja sem képes épkézláb váltópárt módján politizálni, alternatívát kínálni, ezért nem marad más eszköze, mint felfordulást kiprovokálni, hadd lássa mindenki, mennyire nem jól mennek a dolgok...Az ellenzék problémája az, hogy a nagy többség viszont konkrétan tapasztalja a saját kézzelfogható előrejutását. Bolond lesz a munkabeszüntetés miatt kieső bérével fizetni, sőt a jövőjét kockáztani ezért az ellenzéki hazugságért.
Zoli atya
2019. január 18. 22:21
:-)))) Ideje vóna ' mán egy birkamenetnek , Bajjerzsóti .... Vagy nem ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik