Új verzió, régi nóta

2019. január 17. 21:47

A telefonja! Orange! Az Orange egy gagyi.

2019. január 17. 21:47
Tutiblog
Tutiblog

„Útban hazafelé arra gondoltam, elintézek pár hívást, hogy mire hazaérek, a családomon kívül mással ne kelljen már foglalkoznom. Kivettem kabátzsebemből a mobiltelefonom, és jóformán fel sem oldottam a képernyőzárat, amikor a velem szemben ülő, egyetemista korú fiatalember – mint aki valami undormányosat lát – szemforgatva felmordult.

– Atyaisten! O1G! Van még ilyen ember a földön?

Értetlenkedve néztem rá.

– Hogyan kérem?
– O1G. A telefonja! Orange! Az Orange egy gagyi. Senki nem használ már ilyet, csak az agyatlan birkák – harsogta tudálékos agresszióval.
– Senki? Úgy tudom, azért a többségnek ilyen van.

Alighogy ezt kimondtam, hirtelen mozdulattal előrehajolt, szemöldökét összeráncolta, és mutatóujját, akárcsak egy revolvert, felém irányította.

– Nono! Itt azért álljunk meg egy kicsit, narancsoskám! Még a kisiskolások is tisztában vannak az alapvető matematikai műveletekkel. Maguk még véletlenül sem a többség! Csak szerencsétlen, agyatlan flótások, akiket átver a gazdájuk! Újra és újra.
– Nézze – álltam neki gépiesen szabadkozni, mert hiszen senki nem szereti, ha rögvest idiótának titulálják. – Bevallom, nem vagyok szakértője a témának, de azért igyekszem mindig kellő odafigyeléssel átnézni a katalógusokat, és az így szerzett információk alapján dönteni. Legutóbb sem találtam semmi használhatót a konkurencia kínálatában. Én meg már öreg vagyok ahhoz, hogy beérjem jól csengő szlogenekkel, szépen renderelt képekkel, meg lehetséges prototípusok ígérgetésével. Így maradtam a régi márkánál.
– Tipikus! Maga beszél szlogenekről? Jobban teljesít, nem igaz? Röhej! Mennyit bír például a narancsos gagyijának az aksija?
– Kétségtelen, hogy bírhatna többet is.
– Na és akkor ott van az, hogy külön fizetnie kell a tartozékokért: a szilikonos tokért, a fülhallgató átalakítóért. Jelzem, a védőfóliát sem két fillérért adják. És akkor még nem is beszéltem arról, hogy folyamatosan kiesik az alsó kávából a fizikai gomb.
– Az enyémből még egyszer sem esett ki.
– És mi van az ingyenes alkalmazásokkal? A narancsos gagyikon kívül semmit nem enged a rendszer! Ez lenne a szabadság? Esetleg a birkák szabadsága!
– Nem azt mondtam, hogy minden tekintetben meg volnék vele elégedve, csak azt, hogy …
– Akkor mégis mire vár? Klasszikus narancsos gondolkodás: jó lesz ez a gagyi is. A lényeg, hogy maradhasson a langyos húgyban! 
– Tudja, mit! – mondtam neki ingerülten. – Inkább hagyjon békén!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. január 18. 07:00
Ez szerintem nem túl sikeres.
popzene
2019. január 18. 00:41
Már novellát is próbálnak írni ezek az istenbarmai a Fidesz iránti szerelmükről?
Autofocus
2019. január 18. 00:37
Karinthy és Efrájim Kishont nyomdokain.
Mich
2019. január 17. 22:16
Nyuszi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik