Feketéket is fehér felsőbbrendűséggel vádol a CNN szakértője

2019. január 17. 07:49

Kellemetlen színtévesztés.

2019. január 17. 07:49

Egy telefonos interjúban futott csúnyán zsákutcába a CNN jogi szakértője, Areva Martin, aki a rádiós műsorvezető David Webbel vitatkozott élő adásban a különböző rasszok és munkavállalás viszonyának témájában. 

Webb kitartott álláspontja mellett, hogy a munkát kereső emberek képesítése többet nyom a latba, mint bőrszínük, ahogyan mondta, „sosem gondoltam, hogy a bőrszínem lenne a gond, inkább a képesítésem”. A beszélgetés ezen pontján Martin bedobta a „white privilege”, azaz a fehér felsőbbrendűség fogalmát – arról a tényről elfeledkezve, hogy Webb maga is fekete.

(Nyitókép: Blaze)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. január 17. 19:30
"Webb kitartott álláspontja mellett, hogy a munkát kereső emberek képesítése többet nyom a latba, mint bőrszínük," Ha ez még igaz is lenne, akkor elismeri, hogy a bőrszín számít. Még az is lehet, hogy az ő idejében igaz volt a vélekedése, de ma már a képesítésnél többet számít az ottani munkáltatóknál, hogy minél színesebb állatkertet hozzanak létre. Ezért a képesítés inkább csak a normális fehéreknél számít, mindenféle színes és szexuálisan agybeteg emberkéknél már sokkal kevésbé. A munkáltatókat az anyagi érdek, a profit vezérli. És ennek eléréseben ma már többet nyom a latban az, hogy a PC politika ne találjon fogást a cégen, mint az, hogy a dolgozók megfelelően szakképzettek legyenek és megfelelően magas szinten végezzék a munkájukat. Ezért aztán megéri a cégeknek szakmailag kevésbé jó, ámbár jó színes és nemileg jó fura embereket is alkalmazniuk, hogy azt marketingelhessék magukról, hogy ők aztán hú de toleráns cég, amelyiket nem érdekeli a bőrszín és a szexuális orientáció, pedig éppen ellenkezőleg, éppen az alapján válogatnak. Nem csak a cégek, már az egyetemek is. Színesíteni akarják a hallgatói társaságot ez pedig csak úgy lehet, hogy a színesebbekkel szemben alacsonyabbak a követelmények. A sötétebbek jó része egy náluk jobb fehér helyett jár egyetemre. Tehát már itt kezdődik és folytatódik a munkaerőpiacon.
Akitlosz
2019. január 17. 19:22
Egyesek azt akarják bemesélni folyton, hogy a fekete, a fehér és a szürke azok nem is színek. Pedig, de, azok, színek.
Tapeino
2019. január 17. 18:18
CNN egy kicsit már kattog, nemde?? nemsokára leáll a gép, hova leszünk nélkülük... (ja és persze a zorbán záratja majd be..)
gacsat
2019. január 17. 14:21
Netanjau meg antiszemita. Tudjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik