Cameron és May már megbukott, felkészül: Orbán

2019. január 16. 16:18

Szanyi Tibor
MTI OS

Minél előbb eltakaríthatnák a jobboldali kormányzatot.

„Az Európai Parlament plenáris ülése már ma reggel megvitatta a brit parlament előző esti szavazásának eredményét, amely a vártnál is nagyobb arányban elutasította a May miniszterelnök által előterjesztett Brexit-megállapodás tervezetet. 

Megjósolható eredmény, megjósolhatatlan következményekkel. Annyit azért leszögezhetünk, hogy a konzervatívok felelőtlen és ügyetlen politizálása már most beláthatatlan károkat okozott a brit népnek és sérti a mi érdekeinket is Európa többi részén. Egyetértve a brit és az európai szocialisták nagy többségével az a véleményem, hogy az Egyesült Királyságnak továbbra is az EU-ban van a helye. Szerintem a mindenki  számára legjobb fejlemény az lenne, ha Jeremy Corbyn javaslata szerint a brit választók minél előbb eltakaríthatnák a jobboldali kormányzatot, hogy helyét átvehesse egy Európa-párti, baloldali kormány, amely visszavezetheti országát az európai integráció útjára.

A bizonytalan brit politikai helyzetnek már most, magyar szemmel is figyelemre méltó tanulságai vannak. Ne felejtsük, hogy a britek jövőjét tartósan megmérgező politikai katyvasz alkotórészei – mutatis mutandis – a magyar (szélső)jobboldalon is jelen vannak: a felelőtlenül taktikázó, hataloméhes miniszterelnök, aki politikai érdekeiért gátlástalanul beáldozza országa alapvető érdekeit, a féktelen idegen- és EU-ellenes, populista uszítás, a demagógiát kiszolgáló hazug sajtó. Szerencsére a sorsukat is látjuk: Cameron és – tegnap este – May már megbukott. Felkészül: Orbán.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141592

Ajánljuk még a témában