Kamaszok a politikában: Fegyőr és a cicitapasz

2019. január 16. 11:46

Horváth Zsófia
888.hu

Nagyjából addig motiváltak, amíg rongálni kell meg cicitapasszal az utcára vonulni.

„A Momentum szerint ők a rendszerváltáskori Fidesz; csupán azért, mert Orbán Viktor akkor a diktatúra ellen lázadt, és szerintük most ők is ezt teszik. Persze az mellékes, hogy egy diktatúrában az utcára vonulni se lehetne, nemhogy rendőrök arcába dobni a füstgránátot, de hát egy budai elkényeztetett ficsúrnak az is diktatúra, ha szobafogságot kap.

Mivel az életkorukat tartják a legnagyobb erőforrásnak, garantált, hogy az övék is csak egy újabb hanyatlástörténet. Ragaszkodnak a nemzedéki politizálásukhoz, de el vannak veszve, nem találják az igazi kapcsolódási felületet a választópolgárokhoz. Persze semmi jelentősége nincs ennek a nemzedéki politizálásnak, hiszen kizárólag csak a sajátjaiknak üzennek, ezzel pedig magukat szorítják zsákutcába. Ráadásul a »sajátjaik« pedig korlátozottan mutatnak érdeklődést a politika iránt, nagyjából addig motiváltak, amíg rongálni kell meg cicitapasszal az utcára vonulni, de szavazni már egyáltalán nem biztos, hogy elmennének.

Kérdés tehát, hogy kilépnek-e a nemzedéki politizálás (maguk alkotta) zárt dobozából. Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy nem, legalábbis vezéralakjaik kamaszos viselkedése nem erre enged következtetni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141574

Ajánljuk még a témában