Európai Parlament

Európa utolsó lehetősége? – a migrációról vitatkoztak az EP-ben

2019. január 15. 13:55
Nincs menekültválság az Európai Unióban – jelentette ki Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja kedden az Európai Parlamentben. Tudósításunk Strasbourgból, ahol fideszes és DK-s politikusok is felszólaltak a vitában.

Kedd reggel, az idei első strasbourgi plenáris ülésen vita kezdődött az Európai Parlamentben az Unió menedék- és migrációs politikájának reformjáról. 

Az ülésen a közös európai menekültügyi rendszer és a dublini rendszer reformjának leállását, az Európába érkező migrációs hullámok jobb kezelését és a közelmúltban történt földközi-tengeri eseményeket vitatták meg. Felszólalt Gál Kinga és Niedermüller Péter is.

Nincs migrációs válság

Dimitris Avramopulous az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós beügyekért felelős tagja arról beszélt felszólalásában, hogy nincs menekültválság az Unióban. 

„Nincs migrációs vagy menekültválság az Európai Unióban, noha több tagállam ezt próbálja hangsúlyozni” – jelentette ki Avramopoulos. „Az illegális határátlépések száma messze elmarad a korábban regisztráltakhoz képest” – érvelt a görög biztos.

Kiemelte, hogy az illegális bevándorlók száma lényegesen, több mint nyolcvan százalékkal csökkent tavalyhoz képest. Egyes tagállamok politikája mégsem változik a migráció kérdésével kapcsolatban.

Szerinte az uniós erőfeszítések ellenére is mindig lesznek olyanok, akik megpróbálják majd illegális módon átlépni Európa határait. „Ez nem jelenti azt, hogy ne tudnánk kezelni a jelenséget. Kezelhetetlenné akkor válik, ha az egyes országoknak egyedül kell fellépniük ellene” – hangsúlyozta.

Itt az idő, hogy a kormányok vállalják a felelősségüket, és ne az Európai Bizottságot hibáztassák a fenntartható megoldások meghozatalának elmaradásáért. Köszönöm a Parlament eddigi támogatását, és számítok a Házra a további három hónapban is.

„Ez az utolsó lehetőség, mielőtt kifutunk az időből"

– jelentette ki Dimitris Avramopoulos.

A kötelező kvóták ösztönöznek

Gál Kinga képviselő, a LIBE Bizottság fideszes néppárti alelnöke leszögezte: ha az EU valóban segíteni szeretne, akkor „meg kell tudnia akadályozni, hogy migránsok ezrei kockáztassák az életüket a Földközi-tengeren”. Nyilvánvalóvá kell tenni, hogy illegálisan nem lehet belépni Európába és fel kell számolni az embercsempész-hálózatokat – tette hozzá.

Szerinte a probléma demográfiai okokból a következő évtizedekben sem fog megszűnni.

A kötelező kvóták vagy a humanitárius vízumok nem jelentenek megoldást,

csak ösztönzést.

„Európának meg kell tudnia védenie a külső határait szárazföldön és tengeren egyaránt, ezt várják el tőlünk választópolgáraink" – fogalmazott a fideszes EP-képviselő.

Niedermüller a menekültek szétosztását sürgetné

Niedermüller Péter a Málta partjainál veszteglő mentőhajók ügyét hozta fel felszólalásában. „Továbbra sincsen esély a dublini menekültügyi szabályok reformjára, mert a tagállamok egy része politikai önzésből, ostoba félelem- és gyűlöletkeltő politika okán nem hajlandó ennek aláírására" – jelentette ki a DK EP-képviselője.

Az új EP júliusi megalakulásáig biztosítani kellene ideiglenes megoldást a tengeren kimentett menedékkérők szétosztására az erre vállalkozó tagállamok között. A kimaradó országoknak technikai és pénzügyi segítséget kellene nyújtaniuk – javasolta Niedermüller. „Szégyenletes lenne, ha képtelenek lennénk ezen a mai helyzeten változtatni” – zárta felszólalását a DK-s politikus.

(Mandiner; MTI)

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért Európa utolsó lehetősége, ha nincs is migrációs válság?

Válaszok:
hátakkor | 2019. január 15. 18:15

Dimitris Avramopulous hazabeszél. Csak azért nincs súlyosabb válság, mert pénzért és egyéb ígéretért a török kormány visszatartja a migránsokat. Amennyiben nem kapna pénzt, és egyéb ígéretet, megnyitná a határt és ötmillió migráns azonnal megindulna Európába, elönözve először Görögországot.

Niedermüller Péter pedig csak a saját nevében beszélhet, nem a magyar családok nevében. Még azok nevében sem, akik a DK listájára szavaztak.

A problémát pedig a helyén kell kezelni és nem máshova vinni. Ehhez azonban nem Niedermüller Péterek Junckerek, stb.-ik kellenek, hanem felelősen előre gondolkodó személyek.
Remélhetően a májusi választás eredménye ebben is változást fog jelenteni. Bár ahogy a helyzet kinéz én ebben sem vagyok optimista.

Gondoltam, hogy én vagyok értetlen:-)

Némi ellentmondás mutatkozik, az biztos.
Szerintem egyben kell nézni az ENSZ és az EU migrációs politikáját és látszik, hogy nagyon azon dolgoznak, hogy szervezetten mindenkit behozzanak, aki jönni akar.

Nekünk egyenlőre nem is kell.....

Való igaz, az európai baloldal utolsó lehetősége a migráció, ugyanis abból az árulásból, amit a kontinens ellen követtek el, számukra már nincs visszaút....

"Nincs menekültválság az Európai Unióban – jelentette ki Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja kedden az Európai Parlamentben. "

Hitler a jó öreg „Nincs visszavonulás!” üzenetet küldte.
Hitler: Nincs ott támadás.

"...a Normandiát védő tábornok, Erwin Rommel, azt sugalmazta, hogy a szövetségesek Normandiában fognak támadni, nem pedig Calais-ban. Amikor ez megtörtént, Rommel a csapatait északra akarta szállítani ellentámadásra. Hitler ellenállt ennek, mert ostoba módon azt gondolta, hogy a valódi támadás még várat magára,

még akkor is, amikor szövetséges katonák százezrei özönlöttek be a partokról.

Akkor végül hallgatott az alkalmazott tábornokaira, de már késő volt. Franciaország elveszett."
Minden esetben, amikor harcoló csoportokat, sőt, hadseregeket menthetett volna meg, Hitler a jó öreg „Nincs visszavonulás!” üzenetet küldte.
Először Sztálingrádnál intézett ilyen felhívást, amikor megtagadta Friedrich Paulus kérvényét, hogy kitörhessenek a szovjet bekerítésből, miközben az orosz vonalak még viszonylag gyengék voltak. Ehelyett azt mondta neki, hogy maradjon, és ennek eredménye, hogy a 6. páncélos hadsereg teljes egészében elveszett, csakúgy mint a német győzelem reménye."
Az igaz, hogy most nem a 6. hadseregről van szó.
"Csak" Európáról, rólunk, fehérekről.
Egy ilyen Avramopulosz, meg a pár száz Soros-képviselő az EP-ben pont elég, hogy elvesszünk.

Egyetértünk. Ha nem lenne kerítés, azóta is itt vonulnának.
Így is rendszeresen vannak próbálkozók.

Ezt meg elfelejtette elolvasni:

https://ripost.hu/cikk-afrikai-biboros-europa-elvesztette-a-gyokereit-es-el-fogjak-arasztani/

A hazai ellenzéktől úgy tudjuk nincsenek kvóták és senki nem akar kvótát.

Válaszok:
pollip | 2019. január 15. 18:25

Álprobléma. De akkor miért foglalkozik vele állandóan brüsszel és az ensz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés