Ferenc pápa Erdélyben: a Somlyón fog dobogni az Egyház szíve!

2019. január 15. 11:44

Akik megtehetik, azokat arra biztatnám, jöjjenek el június 1-jére, egy hét szabadságot vegyenek ki, és töltsék velünk. Interjú.

2019. január 15. 11:44
Böjte Csaba
Magyar Kurír

Milyen érzések töltik el a csíksomlyói pápalátogatás hallatán?

Azt mondják, ahol a pápa van, ott dobog az Egyház szíve. Nagy dolognak tartom, hogy június elsején, pont gyermeknapon, ami számomra külön ízt ad az egésznek, a világegyház szíve itt, Somlyón fog dobogni. Nagy szeretettel hívjuk, várjuk a magyarországi kedves testvéreket, jöjjenek, örvendezzünk együtt a látogatásnak. Vállalták, hogy fent, a nyeregben, a pünkösdi búcsú előtt egy héttel legyen a szentmise, amit maga Ferenc pápa fog bemutatni. Jó lesz vele együtt imádkozni.

Erdélyben és Magyarországon is sokan tanácstalanok, mert eddig minden évben mentek a csíksomlyói pünkösdi búcsúra, de most egy hét választja el ezt a két eseményt, és nem tudják, mitévők legyenek. Remény volt rá, hogy  összevonják a kettőt, aztán a ferences kegyhely-igazgatóság jelezte, hogy külön tartják meg a két szentmisét. Mit tudna tanácsolni a zarándokoknak ez ügyben?

Székelyföldön nagyon-nagyon sok szép látnivaló van, a csíksomlyói kegytemplomon túl is. Akik megtehetik, azokat arra biztatnám, jöjjenek el június 1-jére, egy hét szabadságot vegyenek ki, és töltsék velünk. Mi, magunk a gyermekekkel nagy szeretettel várunk mindenkit, azt is el tudom képzelni, hogy valaki lejön, s csillagtúraszerűen végigjárja több házunkat is. A tusnádfürdői háztól a gyermekek szívesen elvezetik a vendéget a Medve-tóhoz, a gyergyói háztól a Szent Anna-tóhoz, és így tovább. Jól el lehet tölteni egy hetet Székelyföldön, a Csíksomlyói Szűzanya mellett még Ferenc pápa is ott lesz, és részt lehet venni a pünkösdi búcsún – sok lelki élmény, ez kész »lelki cunami« lehet. Én ott leszek egész héten, és megpróbálok mindenkit vendégül látni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2019. január 17. 10:00
Ferenc pápa személyes óhaja volt, hogy valamennyi katolikus hívő közösséget felkeressen Romániában – jelentette ki január 13-án, a G4media.ro-nak a bukaresti római katolikus érsekség szóvivője. „Ezzel magyarázható, hogy a pápa négy helyszínt keres fel: a fővárost, mert állami látogatása keretében hivatalos szervekkel is találkozik, Balázsfalván ellátogat a görögkatolikusokhoz, Iaşi-ban a román ajkú katolikusokkal, Csíksomlyón pedig a magyar katolikusokkal találkozik” – jelentette ki Francisc Doboş. A szóvivő szerint nem kizárt, hogy Ferenc pápa szegényekkel, hajléktalanokkal is találkozik majd.
afterall33
2019. január 16. 14:20
Éljen Ferenc pápa! Éljen a turizmus! (Éljen Böjte Csaba!)
néhai Ch.Pilot
2019. január 16. 00:54
Hehehe. Szóval I. Luci-fer-enc pápua Csíksomlyón egy héttel Pünkösd előtt misét celebrál. Olyan lesz, mint az előzenekar a rock koncerten - bemelegítésnek jó a fő műsorszám előtt. És a szerencsétlen még csak nem is érzi, hogy ez mekkora égés neki.
vinetu
2019. január 15. 19:13
Fogadok veled tíz seggberúgásban, hogy bizony migráncsozni fog!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik