Sálak, sapkák, fedők

2019. január 15. 07:46

Emelgeti a gőz a fedőt, de még nem dobta le

2019. január 15. 07:46
Bán Károly
Magyar Hírlap

„Emelgeti a gőz a fedőt, de még nem dobta le. Így próbálta érzékeltetni az egyik szakszervezeti vezető azt az állapotot, hogy már a nyakukon január 19-e, az országos tiltakozás napja, amelyet az »Álljon le az ország!« szlogennel szerveznek, csakhogy még a munkahelyekről érkező visszajelzések alapján a sztrájkhajlandóság nem üti meg azt a mértéket, hogy a szakszervezeti vezetők kezében eldördüljön a startpisztoly. Mi több, akadnak olyan szakszervezeti emberek is, akik egyenesen rossz szemmel nézik azt, hogy a fehér sapkás, fehér sálas ellenzéki politikusok a tüntetések színpadáról szinte lelökdösik a szakszervezeti tótumfaktumokat. 

Az is legalább ennyire árulkodó, hogy a kezdet kezdetén forradalmi bizottmányosdit játszó ellenzéki politikusok az újabb demonstrációkon már arra intettek, hogy tüntetni csak illedelmesen, szalonképesen szabad. Karácsony Gergely például, a legutolsó budapesti tüntetés utolsó vezérszónoka már azt mondta, mindenki fogja meg a másik kezét, s mutassuk meg, hogy egységbe tudunk tömörülni a nemzeti együttműködés rendszerének leváltása érdekében. Kibújt tehát a szög a zsákból, a korábban az embereket is bevadító, a kormány eltakarítására bátorító politikusok, akik naponta álltak elő újabb és újabb követelésekkel, most már csak az európai parlamenti választásra koncentrálnak. No, meg még inkább az őszi önkormányzatira.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kup Lung
2019. január 15. 10:25
Magyarországon nem szokás az előrehozott választás. Egyébként tán nálunk nem volt még ilyen a térségben . ----- 2006-ban rendült meg a társadalom először , akkor minden felmérés szerint is még a kritikus tömeg is megvolt (nem az utcán lévőkre gondolok pusztán), de mégse mondott le Fletó . Igazából ezt kivédték éppen a média propagandával ami tompította és az értelmiségi holdudvaruk támogatásával . Nagyon emléxem hogy a magukat demokratáknak mondók Hellertől kezdve az egész gazdasági környezetükig hogy védték a mundért a kritikus időszakban az ATV-n, és a királyin . Csak jóval később ismerték be 2010-11 tájékán sorba , hogy a demokrácia játékszabályai szerint le kellett volna mondania a táncoslábúnak . Mikor már úgyis elvesztette a társadalom bizalmát teljesen . Lelkiismeret furdalásuk késett. ----- Ezért tehát nálunk 2006 a demokrácia megroppanásának dátuma erkölcsi szempontól ha nem pusztán jogi normatívákat szemlélünk persze mert az még 2006-ban is megvolt ugye . Hisz a kritikus népakarat ellenére a hatalomvédés került előtérbe minden ilyenkor használatos eszközzel . ----- 2010-14 között az ország egy kritikus állapotban volt , az életéért küzdött a szó szoros értelmében hogy ne kerüljön a görögök sorsára . A legjobban éppen a leváltottak örültek hogy nem ők kormányoznak hisz hónapra ki volt számolva minden egyes forint :) ------ Az igaz viszont - nagyon is valószínű - hogy ma már Orbánék is hasonló nagy hibánál sem mondanának le vagy tartanának új választásokat . Nagyobb a valószínűsége hogy éppúgy , éppen olyan eszközökkel kivédenék a kritikus időszakot ahogy azt az elődeik tették . Persze itt olyan nagy probléma a részükről nem történt eddig , ez a túlóra súlyánál foga messze nem a teljes gazdaság állapotát elhazudó és a téves irányt beismerő dolog . Ez a tétel az elfogadási formáját és érzékenységét tekintve egy kisebb politikai hiba kateg. ,ami intő jel persze azért mindenképpen nekik is hogy nem szabad feladni a labdát a politikai ellenfeleknek és zavarba hozni feleslegesen a választók egy részét . ---- A lényeg azonban : a dátum , ha és amennyiben nem pusztán jogi betűelemzésnek vetjük alá a demokráciát hanem komolyan is gondoljuk 100%-ig , akkor 2006 ! És nem 2010 . Ahogy ezt most utólag próbálják a megkésett lelkiismeret furdalásos média munkások és értelmiségiek a balliberális oldalon beállítani .
Valodi
2019. január 15. 10:13
"2014-re ... jött az ötlet, hogy új ellenséget kell kitalálni, kellett egy személy, aki nem csak irányítja a veszélyes külföldi nagytőkét, de meg is testesíti azt, ő lett Soros György, a hazánkat támadó, és közben a háttérhatalmat irányító tökéletes ellenség. A finkelsteini módszer lényege, hogy ha valakit támadnak és ő reagál arra, akkor a saját narratívájukat erősítik, így Soros nem tudott mit kezdeni az abszurd vádakkal. Birnbaum láthatóan ma is büszke a találmányukra: 'Annyira nyilvánvaló volt. Ez volt az összes termékünk közül a legegyszerűbb. Csak be kellett csomagolni és piacra dobni.' .... höhöhö.... egy újabb politikai termék!
péterx
2019. január 15. 08:59
Szűcs Tamás korábban igen harciasan fogalmazó szakszervezeti vezető is jóval visszafogottabban szólt az ATV-ben. Érezhető, hogy nincs nagy sztrájk-kedv. De miért is fizetne a szó szoros értelmében a sztrájkoló / a sztrájk idején nem kap fizetést /, az ellenzéki vezérek pedig röhögnek kényelmesen.
KannibálTatárÚr
2019. január 15. 08:44
Az "europai értékek" védői rossz lóra tettek. A 2/3-os kormányt elzavarni néhány nem egész komplett agyú senkivel összegyeztethetetlen a demokrácia alapjaival. Nem vitatható, hogy a tüntetéseket Brüsszel inspirálta. Le kell vonni a tanulságot: a mai "európai értékek" morálisan mélyen a kommunista ideológia alatt vannak. Néhány agyament szervezésében a valóságban tönkre akarják tenni az európai emberek által kialakított kulturális értékeket és idegen - főleg muszlim - értékekkel akarják helyettesíteni. Meg kell akadályozni, hogy Yuncker, Weber szerű elmebajosok tönkretegyék a modern világ kialakítóinak - az európaiaknak - a kultúráját. A globalisták vonuljanak ki Európából és valósítsák meg álmukat Afrikában, ahol - a potenciális migránsok képében - vannak támogatóik. (Csak úgy ne járjanak, mint Rodézia és Dél-Afrika fehérei).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik