Hasznos tanácsok egy elfuserált élethez

2019. január 15. 19:46

Ács-Fehér Kinga
20on

Légy jó robot, tökéletes fogaskerék, éld rutinból a napjaidat: nagyon fontos, hogy minden nap ugyanolyan céltalanul lebegj az éterben, hagyd, hogy a megszokás átvegye az irányítást az életed felett.

„Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, garantáltan eljutsz a boldogtalan emberek paradicsomába. Egészen sokan mennek oda, még véletlen se akarj különcködni, kövesd csak te is a népet! Légy Szabó Péter negatív pólusa, Nick Vujicic ördögpalántája, vagy Bryan Tracy sátán formája! Íme, a biztos út egy elfuserált élethez.

(...) Dolgozz ott, ahol nem érzed jól magad, és aggass magadra millió hitelt, hogy tényleg ne legyen más választásod, mint folytatni a saját magad által kialakított rabszolgaéletedet.

Ha még így sem éreznél konstans depressziót, akkor arra kérlek, hogy mechanizáld jobban az életed. Légy jó robot, tökéletes fogaskerék, éld rutinból a napjaidat: nagyon fontos, hogy minden nap ugyanolyan céltalanul lebegj az éterben, hagyd, hogy a megszokás átvegye az irányítást az életed felett. Tanuld azt, amit nagy ívben leszarsz! Járj be az utált munkahelyre, meg se forduljon a fejedben, hogy szembenézel az új munkakeresés kockázataival. Maradj évekig abban a befásult, belaposodott, »leszarom már az egészet«-típusú kapcsolatban! Hanyagold el a barátaidat! Pláne, ha boldogok. Mechanizált életmódod közepette véletlen se feledkezz meg a rendszer, a főnök, a kutya, a csiga, és annak az idegennek a hibáztatásáról. Ha már idáig eljutottál, egészen jó vagy, hiszen ekkor azok a csúnya, bántalmazó pozitív gondolatok egyre ritkábban törnek utat gondolataidba.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141541

Ajánljuk még a témában