Iszlám

Radikalizálódástól óvnák a németországi muszlim fiatalokat

2019. január 11. 18:40

Az online térben küzdenének a németországi fiatalkorúak radikalizálódása ellen azzal a szolgáltatással, amit pár napja indítottak el a német hatóságok civilekkel együtt – adta hírül a német közszolgálati rádió angol nyelvű honlapja.

A Deutsche Welle (DW) írása szerint a most induló projektben a török közösség által üzemeltetett tanácsadás főleg arab és török nyelven lesz elérhető, de mint hozzáteszik, a német anyanyelvűeknek is segítségére lesz. Maga a szolgáltatás e-mail alapú lesz, nem véletlenül lett egyébként az e-mail török neve, az „emel” is az elnevezés.

Uniós források is részt vesznek a projekt finanszírozásában, nem csak a szövetségi családügyi minisztérium, azonban egyelőre csak 2019 végéig iztosított a program pénzügyi háttere. Mindazonáltal a DW szerint a résztvevők arra számítanak, hogy majd a következő évben is folytatódik a program.

Munka ugyanis lenne: évek óta figyelmeztetnek német szakemberek, hogy erősödik a fiatalok körében a vallási extrémizmus. Azzal kapcsolatban, hogy mennyire terjednek a radikális eszmék, két beszédes adatról is beszámol a DW: négy év alatt (2017-ig bezárólag) a nyilvántartott vallási radikálisok száma 100-ról 1600-ra emelkedett, valamint átlagban négy fülest kapnak a hatóságok egy készülő merényletről.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141379

Ajánljuk még a témában