Kettős csapdában a szakszervezetek

2019. január 11. 22:57

A politikai pártok nem a szakszervezetek érdekeit viszik át politikájukba, hanem saját politikájukat akarják ráerőltetni a szakszervezetekre – jelentették ki a Hír Tv Péntek 9 című műsorában szakszervezeti vezetők.

Mészáros Melinda és Palkovics Imre szerint azonban nem kormányt kell buktatni, hanem a tárgyalásokat kell folytatni a munka törvénykönyv kapcsán és ellent kell állni a politika túszejtési kísérleteinek. Az általuk vezetett LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok nem tagjai annak a Magyar Szakszervezeti Szövetségnek, amely a most formálódó sztrájk élére állt.

„Tíz évvel ezelőtt is a társadalombiztosítás privatizációja részeként volt ilyen akció, és első körben a szakszervezetek szólaltak fel a munka törvénykönyv módosítása kapcsán, s a pártok aludtak. Amikor azonban felébredtek, egyáltalán nem a szakszervezeti törekvéseket csatornázták be saját politikájukba, hanem fordítva: politikájukat akarták ráerőltetni a szakszervezetekre” – vélte a műsorban Palkovics Imre, a Munkástanácsok első embere.

A LIGA vezetője szerint elfogadhatatlan az, hogy szakszervezeti követelésekre támaszkodva egyes politikusok olyan vágyaikat és követeléseiket fejezzék ki, melyeknek a szakszervezet követeléseihez közük sincs.

(Hír TV)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141387

Ajánljuk még a témában