Jól teljesít a magyar gazdaság, és ez kihathat a tranzakciós illetékre is

2019. január 11. 17:32

Gondolkodik a kormány a pénzügyi átutalásokra vonatkozó illeték teljes megszüntetésén – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter egy pénteki sajtótájékoztatón a hvg.hu szerint. A 20 ezer forint alatti átutalások már mentesülnek az illeték alól.

Varga Mihály pénzügyminiszter pénteki sajtóeseményén – ahol a tavalyi gazdasági növekedés előzetes adatait ismertette – egy kérdésre válaszolva a hvg.hu tudósítása szerint úgy fogalmazott: a kormány nyitott arra, hogy az Orbán Viktor által csütörtökön említett gazdaságélénkítő lépések keretében a tranzakciós illeték teljes megszüntetésére is tegyen javaslatot a lakossági átutalások esetében. Eddig a 20 ezer forint alatti átutalások esetében törölték el a 0,3 százalékos díjat.

A sajtótájékoztatón egyébként a pénzügyminiszter megerősítette, 4,6 százalék lehetett az előzetes számok tükrében a magyar gazdaság bővülése, miközben az uniós módszertan szerint számolt GDP-arányos államháztartási hiány 2 százalék körüli szinten maradt, ami kedvezőbb a múlt évre tervezett 2,4 százalékosnál.

(hvg.hu) 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141375

Ajánljuk még a témában