A Jobbikban újjászülető SZDSZ-ről

2019. január 11. 08:26

Bertha László
888

A Gyurcsány-ellenes pártból Gyurcsány-szövetséges lett.

„Sokaknak talán fejtörést okoz, hogy eldöntsék, melyik ellenzéki pártot is tekintsék az SZDSZ méltó utódjának. Az elmúlt egynéhány évben számtalan politikai formáció versengett ezért a – nem éppen dicső – címért, ám a Jobbik egyik vezető politikusának hála, pont került az ügy végére.

»Ha elvonatkoztatunk a 2006-os rendőri brutalitásoktól […], úgy még a legsötétebb Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-időszak is a demokrácia aranykora volt ahhoz képest, ami most van«

– nyilatkozta a liberális Magyar Narancsnak az a Mirkóczki Ádám, aki korábbi elmondása szerint a 2006-os események hatására lépett be a Jobbikba, de ma már bánja, hogy elmaradt velük a nagyobb összefogás.

Adódik tehát a kérdés: milyen alapon kellene bármelyik szavazónak is elvonatkoztatnia a 2006-os rendőri brutalitásoktól, a szemkilövetésektől, melyet Gyurcsányék vezényeltek? Milyen alapon vonatkoztathatnánk el bármilyen bűntől is, ami 2002 és 2010 között történt a szocialista-liberális kormányzások idején?

Morális érvek nincsenek az »elvonatkoztatásra«. A párt szóvivőjének szavai nemcsak a Jobbik egykori nemzeti identitását, hanem magát a keletkezéstörténetét is megtagadták.

A Gyurcsány-ellenes pártból Gyurcsány-szövetséges lett.

A felettébb nagylelkű »elvonatkoztatásra« pedig csak egyetlen magyarázat van: a pénzért és a hatalomért bármit.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141348

Ajánljuk még a témában