A DK a nyugdíjutalás csúszása miatt vár magyarázatot, az Államkincstár szerint még ma küldik a pénzt

2019. január 11. 11:48

A postai kifizetések pedig 2019. január 14-én indulnak.

A DK magyarázatot várunk arra, hogy miért csúszik a nyugdíjak utalása – olvasható Gréczy Zsoltnak, a párt képviselőjének MTI-hez eljuttatott közleményében.

Több nyugdíjas is beszámolt arról sajtóhírek szerint, hogy nem kapták meg időben – ma reggelre – a nyugdíjukat. A nyugdíj folyósításának napja ugyanis minden hónap 12-e, ha ez hétvégére esik, a megelőző péntek hajnalban szokott megérkezni a pénz a bankszámlákra” – írja.

A Demokratikus Koalíció azonnali magyarázatot követel, és a felelősét annak, aki miatt csúsznak a nyugdíjak. Az Orbán-csomag megszorításainak országában ugyanis rengeteg idős ember él máról-holnapra, és nekik életbevágó lehet, hogy időben megérkezzen a pénz, amire számítanak. A DK szerint felháborító, ahogy a kormány semmibe veszi az időseket, az európai magyarokat” – zárul a közlemény.

Közben a Magyar Államkincstár közölte az MTI-vel: a bankszámlákra érkező nyugdíjakat a nap folyamán megkapják az érintettek.

Nincs fennakadás a kifizetésben, a jóváírás a bankoknál technikai okok miatt napközben történik meg – tették hozzá. A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak.

A Giro Zrt. arról tájékoztatott, hogy az államkincstárral együttműködve intézkednek a januárban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti – azaz pénteken történő – kifizetéséről.

A Giro Zrt. által üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer hibamentesen működik, a beküldött tranzakciók feldolgozásában nem volt és jelenleg sincs fennakadás – tették hozzá.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141356

Ajánljuk még a témában