Székelyföld

Székelyföldi románok nehezményezik, hogy a magyarok támogatást kapnak Budapesttől

2019. január 10. 20:19

Szerintük az ország szívében „valóságos társszuverenitás jött létre Magyarországgal” Bukarest hallgatólagos támogatásával.

Nem hagyja szó nélkül a Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma (FCRCHM), hogy a magyar kormány 25 milliárd forinttal támogatja a Székelyföld gazdasági fejlődését célzó programot, és a már megszokott felháborodott hangnemben követeli az azonnali válaszlépéseket  – írja a Főtér.

Közleményükben arra panaszkodnak, hogy a kormány, az elnöki hivatal és a parlament nem tartja szem előtt, hogy milyen következményekkel jár a magyar állam stratégiai beruházása a két megyében, ahogy a kettős állampolgárság kockázatait sem vizsgálták meg.

Szerintük az ország szívében „valóságos társszuverenitás jött létre Magyarországgal” Bukarest hallgatólagos támogatásával. Az RMDSZ parlamenti támogatásáért cserébe az ország vezetői magukra hagyták a két megyében élő románokat a magyarokkal szemben, akik „szegregacionista politikájukkal az etnikai alapú területi autonómia megteremtésén dolgoznak” – írja a portál.

A Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma azt is nehezményezi, hogy míg a székelyföldi magyarok  pénzt kapnak Budapesttől, Bukaresttől és a helyi költségvetésből, addig a románok csak „esetleges és jelentéktelen” támogatást kapnak. Felmerül a kérdés, hogy érdemes-e itt jövőt tervezniük, vagy sem? – teszik fel a kérdést közleményükben.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141327

Ajánljuk még a témában