Munkáspárti szavazatok menthetik meg May Brexit-tervét

2019. január 10. 14:45

Szűk egy héttel a sorsdöntő parlamenti szavazás előtt új támogatókra lelhet a brit kormányfő, mégpedig egy kevéssé várt helyről.

A BBC csütörtökön megjelent információi szerint a javaslatot John Mann, a Munkáspárt távozást támogató képviselőinek egyike jegyzi. Ő ugyanis úgy véli, hogy a több baloldali képviselő által támogatott terv új lehetőségeket teremt majd May tervének elfogadásához.

Kormányzati részről a javaslatot a gazdasági miniszteri posztot betöltő Greg Clark kommentálta, aki szerint az „összehozza a parlamentet a kormányfő által javasolt Brexit-egyeszég mögött.” A kormányszóvivő úgy fogalmazott: nagyon komolyan vehető a javaslat.

Jeremy Corbyn, a Munkáspárt vezetője viszont kijelentette, nem támogatja a párttársa által benyújtott javaslatot, az ugyanis ebben a formában nem nyújtja azokat a garanciákat, amelyeket a Munkáspárt tart kívánatosnak. Ő egyébként a csütörtöki vitanapon úgy fogalmazott: egy új általános választást inkább tart fontosnak, mint egy új népszavazást a Brexit-ről.

Csütörtökön tartják Londonban a Brexit-egyezség előtti utolsó parlamenti vitát, magára a zárószavazásra január 15-én kerül sor az előzetes tervek szerint.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141301

Ajánljuk még a témában