Új európai tavasz

Salvini: Lengyelország és Olaszország az új európai tavasz hősei lesznek

2019. január 9. 14:11

Az „új európai tavasz” során „a valódi európai értékek reneszánsza jön” – mondta Matteo Salvini olasz kormányfőhelyettes és belügyminiszter.

Lengyelország és Olaszország az új európai tavasz hősei lesznek, a májusi európai parlamenti választások után új európai egyensúly megteremtésére törekednek majd – jelentette ki szerdán Varsóban az olasz kormányfőhelyettes és belügyminiszter.

Matteo Salvini a Joachim Brudzinski lengyel belügyminiszterrel közösen tartott sajtóértekezleten azt mondta: Európában éveken át a francia-német tengely volt túlsúlyban, Varsó és Róma azonban egy „új európai egyensúly” megteremtésére törekszik. Az „új európai tavasz” során „a valódi európai értékek reneszánsza jön”, „kevesebb lesz a pénzügy, kevesebb bürokrácia, több munka és több családügy, és mindenekelőtt több biztonság” – fogalmazott.

Brudzinski szerint Salvinival megegyeztek: gondoskodni kell Európa „szélesen felfogott, belső és külső” biztonságáról. Aláhúzta: mindkét ország az EU szerves része, ennek biztonságát és megreformálását akarják.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141256

Ajánljuk még a témában