Haderő

Korom Ferenc: A haderő helyzete folyamatosan javul

2019. január 9. 12:10

A honvédség a jelentős haderő-átalakításon és fejlesztésen megy keresztül, „érdemi" képességeket nyer vissza Korom szerint.

 A haderő helyzete folyamatosan javul – jelentette ki Korom Ferenc a Magyar Honvédség parancsnokává történő kinevezése előtti meghallgatásán az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának szerdai ülésén.

Azt mondta, a honvédség a jelentős haderő-átalakításon és fejlesztésen megy keresztül, „érdemi" képességeket nyer vissza. „Jó úton haladunk" – fogalmazott. A jelenlegi vezérkari főnök úgy értékelt, elérkezett az ideje a Magyar Honvédség vezetésének és irányításának korszerűsítését szolgáló szervezeti átalakításoknak. 

Ezek nyomán a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség integrációja megszűnik, a Honvéd Vezérkar és az Összhaderőnemi Parancsnokság egybeolvadásával megalakul a Magyar Honvédség Parancsnoksága. Ennek élén a parancsnok áll, akit kinevezése előtt a honvédelmi bizottságnak is meg kell hallgatnia.

Korom Ferenc kiemelte: nemzeti érdekeket képviselő haderőt építenek, „csapatban, erős hittel", amely biztosítja Magyarország függetlenségét, területi épségét, határainak védelmét.

(MTI)

***

Olvassa el témában megjelent írásainkat! 

A térség legmodernebb haderejét építi Magyarország

Így verték szét a Honvédséget Gyurcsányék

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141244

Ajánljuk még a témában