2019, a hasítás éve

2019. január 4. 19:02

Horváth Zsófia
888
Ha az ellenzékre jellemző nárcisztikus gondolkodás teret nyer, garantált a káosz.

„Minden kornak megvan a maga sajátossága, ami a néplélekben is megmutatkozik. A folyamatos közléskényszer a közösségi médiában, a beszűkült gondolkodás, az egyéni szempontok uralkodása a közösségek felett, mind a nárcisztikus vonások megnyilvánulásai. Ezzel párhuzamosan a fekete-fehér gondolkodás, a világ és a kapcsolatok felosztása csak jó és rossz kategóriákra pedig a hasító gondolkodást jellemzi. Kapcsolataink terén a nárcizmus és a hasítás sem visz előre, de a politika oldaláról nézve más a helyzet.

A hazai ellenzékre is főleg jellemző nárcisztikus gondolkodás szélsőségesen individualista, közösségromboló, és inkább az elméletgyártás, mint a cselekvés jellemzi. Egy ilyen típusú gondolkodás nem képes egy nemzet képviseletére, a határok védelmére, csak az egyéni érdekek motiválják.

Az ellenzékre jellemző nárcizmus ráadásul nem riad meg az agressziótól, sőt kifejezetten a politikai terrorizmust támogatja, ugyanis csak hisztériát kelt és rombol. Világosan látható, hogy ha az ellenzékre jellemző nárcisztikus gondolkodás teret nyer, garantált a káosz.

A hasító, fekete-fehér gondolkodás polarizál, jókra és rosszakra osztja a világot. A cél így sokkal világosabban látható. Mi az, ami előrevisz és mi hátráltat? Ilyen egyszerű a képlet. A politikában pedig minden sokkal egyszerűbb, mint ahogy azt az erkölcsi piedesztálról prédikáló ballibek gondolják.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Varju Laszlo nevu DK-s ize foglalta ossze jol -a foldon fetrengve - az ellenzek credojat:
elrontottak az estemet, a maguke se legyen jobb. Mondta ezt a biztonsagiaknak. Ja es a fizetest is o adja nekik. Es mindenkinek. Is.
Vagy Heller, aki megjosolta, hogy nem lesz itt nyugi.
Vilagosan latszik, hogy nem tudnak beletorodni az elsodleges es mostanra a masodlagos hatalom reszleges elvesztesebe, es barmire kepesek, hogy masnak se legyen jo, mas se erezze magat meg veletlenul sem jol. A hazaarulasra is, a haza barkik kezebe adasara is kepesek es keszek.
Olyanok ok, mint a bibliai tortenetben a nem igazi anya: a gyerek/ haza kettevagasara is keszek. Mostohak, na.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés