Az ország több pontján tüntetnek péntek este

2019. január 4. 20:12

Pécsen, Gödöllőn és Szombathelyen is több száz fős tömeg tüntet péntek este – írja a HVG.

Az ország több pontján, Pécsen, Gödöllőn és Szombathelyen is ellenzéki tüntetések zajlanak péntek este – számolt be róla a HVG.

Cikkük szerint a gödöllői tüntetés öt órakor kezdődött, a felvonulók vonulók az Alsóparkból indultak, a vasútállomás és a gödöllői járásbíróság épületének érintésével át a Szabadság térre vonultak. Útba ejtették az uszodát is, ahol az utóbbi években kétszeresére nőtt a belépőjegy ára. Az ottani felszólalók között van Donáth Anna (Momentum), Lengyel Szilvia (LMP) és Varga Zoltán (Jobbik) is.

Pécsen hat órától tüntettek, a Barbakántól indultak, az Aradi vértanúk útja – Alagút– Majorossy utca – Király utca útvonalon a Széchenyi térre mentek.

Szombathelyen is több párt képviseltette magát, köztük az az Éljen Szombathely! Egyesület, az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum, a Jobbik és az MKKP, a pártok küldöttei pedig fel is szólalnak. A HVG szerint Szombathelyen „Vágó Gábor egykori LMP-s képviselő is felszólalt. Egyebek mellett azt mondta, »az állampártban félnek«. Illetve a tüntetők hosszú »Orbán takarodj«-skandálására azt is hozzátette, hogy »el fog, már csak az a kérdés, hogy mikor«.”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141031

Ajánljuk még a témában