Felmérés

IDEA: Nem nőtt az ellenzék támogatottsága decemberben

2019. január 3. 10:24
Az IDEA Intézet felmérése szerint nem változtatott érdemben a pártok támogatottságán a decemberi ellenzéki tüntetéssorozat.

Felmérést készített az IDEA Intézet 2018. december 17-20. között, a túlóra újraszabályozása nyomán zajló ellenzéki tüntetéssorozat napjaiban a pártok támogatottságáról. Az intézet hvg.hu által közölt felmérése szerint nem változtak érdemben a népszerűségi adatok.

A november végi 34 százalékhoz képest decemberben a Fidesz–KDNP-vel a teljes felnőtt népesség 35 százaléka szimpatizált, ez az arány a Jobbik esetében december közepén 7 százalék. Az MSZP-t, a DK-t és a Momentumot egyaránt ugyanannyian támogatták, mint az előző hónapban: a szocialisták 7 százalékos, a Demokratikus Koalíció 6 százalékos, míg a Momentum 3 százalékos támogatottsággal rendelkezik a teljes népesség körében.

Decemberre az LMP 2 százalékról 3 százalékra növelte a támogatottságát, míg a Párbeszéd a korábbi 1 százalékos támogatottságán javított valamelyest, és jelenleg a teljes népesség 2 százalékának támogatását tudja magáénak. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt szintén változatlan (3 százalék) támogatottsággal rendelkezik a teljes népesség körében.

A Fidesz–KDNP-re a novemberi biztos szavazó pártválasztók 51 százaléka után december elején 50 százaléka, míg a Jobbikra az előző hónapi kutatás 12 százaléka után december elején 11 százalék szavazna. A biztos szavazó pártválasztók 10 százaléka az MSZP-t, 9 százaléka a DK-t, 4 százaléka az LMP-t támogatná. A Párbeszéd listájára a biztos szavazó pártválasztók 3 százaléka, a Momentuméra 5, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt listájára pedig a biztos szavazó pártválasztóknak 4 százaléka szavazna.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit akarhat az, aki az ellenzékre szavazna? Migráns-ámokfutást? Munkahely-elvesztést? Rezsiemelést? Újabb államcsődöt? Ja, igen: a Momentum számoljon el a félmilliárdos elsikkasztott állami kampány támogatással!

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2019. január 3. 11:52

Ezt nem fogják fel a barmok, hogy nem az Index és a 444 kivánalmainak kellene megfelelni, hanem a választóknak...

Ezzel a gyerekes viselkedéssel, meg ellenzéki esküvel csak azt bizonyítják, hogy a 7 éves gyerekem felelősségteljesebb önmagában, mint ők együtt.

Böcskei gondolom zokog:-)))))

Majd januárban. Minél tovább égetik magukat..............

Pedig mekkora médiacirkusz volt ebből az egész tüntetéssorozatból. Heteken keresztül ment a nagy forrongás, mindenki írta a nyomorult kis publicisztikáit a mércén, a fészbúkon, meg a többi felületen, elemezgette a maga korlátos képességeivel. Erre fel kiderül, hogy csak a szart pofozgatták. A médiát sem érdemes már követni, egy párhuzamos univerzummá vált.

Arra számítok, hogy a helyzet fokozódni fog ennek az eredménynek a láttán. Kunhalmi kettő bérletet hamisít és még egy nyelvből levizsgázik, Tordai kettő és fél petárdát dob, Vadai krokodilkönnyeket növeszt, Bangóné színi iskolába jelentkezik...................................

"De lehet hogy kitalálnak valamit a fideszes spin doktorok."

Én inkább azt mondanám, hogy semmi használható, eredményes ötlete nem lesz az ellenzéki spin doktoroknak. Magyarország nem Ukrajna, nem Macedónia, tetszik, vagy nem, a többség nem vágyik az előbbi országokban annyira bevált bajkeverésre.

Szél is menjen valahova:-)))))))))

Mit akarhatnak? Tordai, a pofátlanság bajnoka, az agresszív kismalacként szónokló Kunhalmi, a fetrengve színészkedő Hadházy, vagy Varjú, a sírva aggódó Vadai, vagy Széll, a kurva ütős ötleteket kitaláló Bangóné milyen kormányzati pozícióban lenne elképzelhető?

A hatásvadászat egy bizonyos szinten hatásos, de azon túl nevetséges.

Az összes? :-)))) nem lesznek sokan

És ez az IDEA.

Nem a Századvég, nem a Nézőpont.

Volt annak idején az indexen egy olyan topik, hogy "10 százalékon a Jobbik!"

2009-ben nyitották. :)))
Most újra aktuális lesz. :)

Ez így kevés.
Ettől nem meneteltek a forradalomba.
Az ilyesféle beszólások effektíve, tudat alatt OV-t dagasztják, még nagyobbra.
Mert a reménytelenségetek tükröződik benne.
Szóval:
1. vagy állj OV mögé.
2. vagy legyél egy csegevara.

Nem, nem adható össze.

A többire majd térjünk vissza május után, amikor egy nagyjából 50/12/10/8/8/stb körüli eredményről lehet ráfordulni az önkormányzati választásra.
Az országgyűlési választás logikájába pedig ne is kezdjünk bele.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés