Menekültek randalíroztak egy német kisvárosban – szigorításokat sürget a német belügyminiszter

2019. január 2. 13:44
Egy afgán és egy szír menekült ittasan randalírozva tizenkét embert sebesített meg, Horst Seehofer szerint, az erőszakos bűncselekményt elkövető menedékkérőknek el kell hagyniuk Németországot.

Újabb menekültügyi szigorításokat sürget Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter, miután egy csoport menedékkérő járókelőkre támadt a napokban egy bajor kisvárosban.

Az Ambergben történt eset „mértéktelen erőszakos túlkapás, amelyet nem tűrhetünk el" mondta a tárcavezető a Bild című lap szerdai összeállításában.

A kisvárosban szombaton két afgán, egy iráni és egy szíriai fiatalember válogatás nélkül járókelőkre támadt. Ittasan randalírozva tizenkét embert sebesítettek meg, egyikük kórházi ápolásra szorul fejsérülése miatt. A sebesültek között van egy 13 éves gyermek is, akit minden indok nélkül egyszerűen hasba rúgtak. A 17 és 19 év közötti menedékkérőket előzetes letartóztatásba helyezték. 

„Az elkövetők minden ok nélkül támadtak meg minket" – nyilatkozta a 13 éves kiskamasz. (Forrás: Bild)

„Ha menedékkérők erőszakos bűncselekményeket követnek el, akkor el kell hagyniuk az országunkat" – vonta le a történtek tanulságát Horst Seehofer. A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa hozzátette, hogy javaslatokat dolgoz ki az ügyben a kormány számára.

A testvérpárt Kereszténydemokrata Unióból (CDU) többen a támogatásukról biztosították a belügyminiszter kezdeményezését. Az ilyen esetekben a jogállamnak „hajthatatlan keménységről kell tanúbizonyságot tennie", és az eddiginél nagyobb határozottsággal kell eltávolítania az országból a maradásra nem jogosult menedékkérőket –mondta Philipp Amthor CDU-s parlamenti (Bundetsag-) képviselő.

(MTI, Bild)

Összesen 151 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„Ha menedékkérők erőszakos bűncselekményeket követnek el, akkor el kell hagyniuk az országunkat"

Macronnak jó lesz.

Te hős lipsi miért idejársz olvasni? A négyeken még a szájad szélét is megnyalják...

Mivel kiskorúak(nak hazudják magukat), nem lehet őket kitoloncolni.

Milyen érzéketlen Horst Seehofer! Ezeket a szegény Merkel árvákat, akiknek nehéz gyerekkoruk volt Horst Seehofer börtönbe zárná, elzavarná az afrikai sakálok közé. Majd Merkel+Shulz+ Juncker+Lujza Verhofstadt befogadják őket és integrálják. ;-)

vakhanygát már ki-ixeltem, de erre a böszmeségére csak annyit szerenték válaszolni, hogy csak az alkoholt tilccsa a próféta, az ópiumot, kendert, heroint és extasy-t nem.

"Miért nem inkább feljelentesz a mandi szerkesztőnél?"

Mert a Mandiner szerint a butaság nem büntetendő. Ezért engedik, hogy itt fórumozzál.
Egy idő után senki nem áll veled szóba, ezért változtatsz nevet. Ehhez is buta vagy mert az utóbbi időben a vakhangya nevet sorszámozod.

" Vagy a németeknek, talán ezt nem fogja ellenezni sem az ENSz, sem az Eu.!"

Ez már elkezdődött. A Németországban élő barátom is gondolkodik a visszatelepülésen, mivel a felesége elhunyt, gyermekei pedig nincsenek.

A múltkori félreértésért elnézésedet kérem.

Álproblémák.

"Horst Seehofer szerint, az erőszakos bűncselekményt elkövető menedékkérőknek el kell hagyniuk Németországot. "
Ez marha. Egy menedékkérőnek már az együttműködés hiányától vagy a kérelmében előforduló félrevezetéstől megszűnik az eljárása. És elutasítják annak minden következményével. (Az esetemben is így lett volna 1975-ben.)

"Minden migránst vissza kell baszni oda , ahonnan jött"

A kedves topiktárs nem tett különbséget közöttük...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés