Lehetőség van, recept nincs

2018. december 19. 9:52

Böcskei Balázs
Népszava
Most kell egy politikai lélegzetvételnyi időt adni a parlamenti ellenzéknek a gondolkodásra.

„Egy dolog valószínűsíthető: a politika ellenzéki »új normalitása« azt nem fogja elbírni, hogy ezt követően az ellenzék a tavaszi ülésszakon bizottságokba, módosítókba, vitanap-kezdeményezésekbe fordítsa vissza a tevékenységét. Ez esetben a megszerzett hitelességük – és ez nagy eredmény – olyan fokú választói csalódottságba csaphat át, hogy még egy együttműködés esetén is különösen nagy mobilizációs energiákat kell majd önteni a kampánygépezetbe ahhoz, hogy egy várható EP-vereség után az önkormányzati választás realizálható ellenzéki céljai teljesülhessenek.

Annál, ha csak egy intézményes szereplő adja fel a »NER-kompatibilis« cselekvését, már csak az a rosszabb, ha egy se. Éppen ezért, ha valamikor, úgy most kell egy politikai lélegzetvételnyi időt adni a parlamenti ellenzéknek a gondolkodásra. De tudni kell azt is, hogy friss levegőt csak az tud politikai értelemben beszívni, akit olyan levegő is vesz körül. 

Nem minden tehát a pártok világa.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért nem látja, hogy mára a választási vesztes pártok hisztijévé alakult az egész cirkusz? Tömegtámogatottságuk most sincs, mint ahogy tavasszal sem volt.

Gondolkodás? Ami nem megy, azt ne erőltessük! :))

Ő ezt nem akarja látni. Így a probléma nem is létezik. Majd elmondja századszor is, Orbán ellehetetlenítette az ellenzéket.

Köszönjük! Igen. Most hazamennek, karácsonyoznak, vagy berúgnak, vagy ki tudja hol és mivel fogják tölteni az idejüket, de mi lesz aztán? Mindenki számítani fog a futóbolondokra, a rendőrök erőit lekötik, de a népesség egy idő után legyinteni fog rájuk. Csak magukat sodorták kilátástalan helyzetbe.

A parlamenti ellenzéknek eddig már sokkal több, mint lélekzetvétenyi idő állt rendelkezésre a gondolkodásra, de nem sikerült kihasználni.

Balázs! A gyűlölet elvakított, nem látod a valóságot, a rendszert a történésekben. Egy hét pihenő elsötétített szobában, nulla hírekkel lehet, hogy segítene. Ha ez kevés, javaslom az egy hónapot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés