Strasbourgi lövöldözés: az áldozatokra emlékeztek vasárnap este

2018. december 17. 07:32

A múlt heti támadás áldozataira emlékeztek vasárnap a strasbourgi Kléber téren.

Strasbourgban a múlt heti lövöldözés áldozataira emlékeztek vasárnap este, megtelt emberekkel a város szívében fekvő Kléber tér, amely nem messze található attól a helytől, ahol a lövöldöző tüzet nyitott áldozataira.

A merényletben öten haltak meg. Az ötödik halálos áldozat, egy lengyel férfi vasárnap halt bele sérüléseibe. A halottak között van thaiföldi turista és olasz újságíró is, aki az Európai Parlamentről tudósított.

Az egyórás megemlékezés tapssal ért véget, majd a tömeg elénekelte a francia himnuszt.

„Az, hogy szombaton rengetegen látogattak ki a karácsonyi vásárba, arról tanúskodik, hogy elkötelezettek vagyunk azok mellett az értékek mellett, amelyek együttélésünk alapjai, és amelyek mellett kiállunk mindenkivel szemben, aki szembeszáll velük" – hangoztatta a rendezvényen Roland Ries, a város polgármestere.

Magát a lövöldözőt több napos hajtóvadászat után csütörtökön lőtték agyon a rendőrök. A támadást jelenleg is vizsgálják. Az előállított hét emberből viszont már csak egy van rendőri őrizetben. Szüleit és két testvérét kihallhatták és elengedték, és vasárnap két másik embert is szabadon engedtek, mert a hatóságok nem találtak rájuk nézve terhelő bizonyítékot.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/140288

Ajánljuk még a témában