Tüntetések: többre és másra van szükség!

2018. december 16. 10:48

Ésik Sándor
Azonnali
A tüntetések az elhaló fázisba léptek, vagyis megint Orbán Viktor látszik nyerni.

„Akárhogy is, ezek a tüntetések az elhaló fázisba léptek, vagyis megint Orbán Viktor látszik nyerni, megunják az emberek és hazamennek.

Miért van ez?

1. Azért mert megelégszünk a tüntetéssel, és Orbán Viktor pontosan tudja rólunk, hogy megelégszünk a tüntetéssel.

2. A tüntetést nem követi cselekvés. Ez a cselekvés lehet tényleges vagy szimbolikus. Nem kezdjük el a ruhánkon viselni, a Facebookra kitenni, hogy mi egyetértünk valamiben, akarunk valamit. Pedig nem volt régen 2002 és a kokárdát hordó fideszesek.

3. Nem használjuk a közösségi médiát, pedig nagyon kellene. Nem indult egy egy instagramos hashtag, nincs egy YouTube-csatorna, ahol egyperces videókban hallgatnám, hogy mit gondolnak azok az emberek, akik tüntetnek. Nincs egy új arc, aki kiállna, és mondana egy beszédet, ahol elhangzik valami új.

4. Nincs egy közösségi cselekvés. Nincs az, ami mondjuk Kelet-Németországban volt, hogy egy idő után a hét egy bizonyos napján mindig volt tüntetés, oda emberek beszédekkel készültek, és megfogadták, hogy jövő péntekig csinálnak valamit.

Ez így ventillálás, és azt hagyják mindenkinek. Tovább kell lépni. Ha valamelyik párt akar továbblépni és a fentiekből valamit megvalósítani (a rendőrkapitányság előtt pózolás, vagy a rendőrsorfal előtt pogózás befejezése után, igaz, Momentum, igaz, Szél Bernadett?), hát csinálják ők. Ha lelkes amatőrök, hát csinálják lelkes amatőrök.

De amíg csak Viktor takarodj van, addig Viktornak semmi oka az aggodalomra, mert azt otthon is lehet csinálni, és a legtöbb ember otthon fogja csinálni. A nagy buliért dolgozni kell.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Komolyan kezdek aggódni a liberális értelmiség szellemi állapotáért. Orbán Viktor azért nyer, mert nincs hashtag? #orbanwins

Ez már nem a 19. század, elvtárs.
Az emberek jönnek-mennek.

Nagyjából így látom én is.
Üdv

Az ország gazdasága felfelé araszol; OV érdeme, vagy legalább nem rontja el. Ilyen körülmények között meddő erőlködés kormánybuktatásra törekedni. Az ellenzék józan gondolkodásra talán képes része alakítsa ki az ország jövőjéről saját, aktuálpolitika mentes elképzelését és azzal próbáljon tömegbázist létrehozni a következő választásokra.

Az alapvető ok, hogy ezek műbalhék. Nincs valódi társadalmi támogatás, hiszen az állítólagos "nagy társadalmi elkeseredés" sem létezik. De mi is lenne "több" az eddigieknél? Törvényellenes erőszak? Ki vállalja azt, ami eleve tilos, és amiért börtön jár? Az igazság az, hogy van egy egykor kormányzó ellenzék, mely 2002-ben bevallottan jó állapotban vette át az országot, és 2010-re totálkárossá tette. Van viszont egy most kormányzó pártszövetség, mely 2010-ben egy romos állapotban élevő országot vett át, de mára rendbehozta. Ki az a bolond, aki ennek a már kormányon s ellenzékben egyaránt levitézlett balos bandának elhinné, hogy itt nem az ő személyes leégésük be-nem-vallottságáról van szó, hanem az irigyelt Orbán elleni anarchiakeltési kísérletről?

Azert vannak uj mozzanatok, momentumok is. Donath Anna pl. partikellekekkel villog, partinak fogja fel a dolgot. Es nem veszik eszre. Meg szonokolni is hagyjak. Parti, ugye, 'szod alasan!
Igy vagytok ti tekintettel a maskent gondolkodokra, a munkasokra, a rendorokre. Oket speciel lokdositek, dobaljatok, de a nepert tuntettek. Vagy a partiert - meg nem vilagos. Es a Jobbikkal. Amihez csak gratulalni tudok. Rogton tobb demokraciaegyseggel no a szinvonal. Karacsonyfa, padok, szankok, reszkessetek!

KEsik, sot hianyzik a civilizacio, a kulturalt viselkedes.
A tobbseg ellen tuntettek, azert ezt eszrevetted, nem?

:))))))))))))))))))))

Teljesen jól látja az egyik problémát: nincs egy új arc.
Amíg nincs, az összes többi pont értelmetlen.

Nem bízol a munkaadodban:-)))

Szerintem is a közösségi médián keresztül kommunikálnak, és szervezik ezeket a megmozdulásokat.

Sőt, úgy látom, hogy a közösségi média nem elhanyagolható része mára azzá vált, ahol ilyen hírekkel: "75 év felett nem kapnak egészségügyi ellátást a betegek" herelik egymást. Online pletykaplatform, ahol ellenőrizetlen hülyeségek futótűzként terjednek, a sok orbánfób meg ugrik mindegy egyes ilyen hírre, mint majom a banánra.

Szóval, miféle "Instagram hastaget" hiányol ez a delikvens?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés