Lejárt szavatosságú rettegés

2018. december 13. 08:06

Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

Például ha hihetünk Désnek, Orbán Viktor még a náciknál is gonoszabb.

„Igazából nincs is ebben az egész epeömlésben semmi újdonság, a ballib értelmiség évtizedek óta tartó nyünnyögése produkált már hasonlóan elképesztő hasonlatokat. 

A kajabálás persze leginkább a polgári kormányzás idején hangosodik fel – bár Gyurcsány saját miniszterelnöksége idején is tüntetett a szélsőjobb ellen. Üvölt a kórus, fasiszta farkast kiállt a »demokratikus« had, fortélyos félelem igazgat az egyébként jól tartott megmondóemberek körében és környezetében. Ez az úgynevezett rettegés.

És úgy tűnik, mindig lehet fokozni. Például ha hihetünk Désnek, Orbán Viktor még a náciknál is gonoszabb. A második világháború során ugyanis a német hadsereg illetékesét állítólag sikerült lebeszélni Párizs lerombolásáról, a jelenlegi miniszterelnököt azonban szerinte nem lehet rábeszéléssel meggyőzni. Világos. Eddig tehát Hitler volt az egyik démoni előkép, most már az is kevés. A kormányfő mindennél IS rosszabb.

Csak azt nem érti az ember, hogy a sok-sok hisztivel pontosan mi is a célja az egyébiránt az 1990 előtt és után is remekül prosperáló, tüntetőleg nem fideszes kultúrvilágnak? Csak nem azért magyaráznak hazug módon, újra és újra a kádárinál is mostohább viszonyokról, mert igazából akkor nekik jobb volt? Nehéz kiigazodni a temérdek sületlenségen, ám egyet bizonyosan rögzíthetünk: amíg a kilencvenes, sőt, akár még a kétezres években is elég volt diktatúrázni a jobboldal kapcsán, pláne, hogy ezt a médiumok elsöprő többségében tehették az illetékes elvtársak, ma már kevés ez a »teljesítmény«. Miközben egy ideje a függetlenobjektív sajtó- és véleményvilág a Fideszt vádolja agymosással, valójában e tekintetben inkább megkésett, illetve rossz helyre címzett önkritikáról lehet szó. A rendszerváltoztatás óta ugyanis szinte hadseregnyien sulykolnak és vádaskodnak a polgári oldal ellenében. Valami hasonlóra hivatkozva csalta el a 2006-os választást Gyurcsány, mondván, akár hazugsággal és kamu-adócsökkentéssel is ér nyerni, hiszen a baloldalnak történelmi küldetése vezetni az országot. Hát, nem az.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/140098

Ajánljuk még a témában