Cigányügy

Ezért találkozott Gulyás Márton Puzsérral

2018. december 13. 14:14

Cigány témáról vitatkozik hamarosan Gulyás Márton és Puzsér Róbert.

Mint ahogy tegnapi cikkünkben írtuk, Oláh Dániel, a Makronóm szerkesztője lencsevégre kapta Gulyás Márton politikai aktivistát, neves közszereplőt ahogy Puzsér Róberttel, a függetlenként indulni szándékozó főpolgármester-jelölttel egy Kossuth tér melletti kávézóban találkozott

Megkerestük személyesen az érintetteket, mire Gulyás Márton közölte lapunkkal, hogy a Tumblr oldalán válaszol részletesen. Mint kiderült a találkozó oka Puzsér ATV-s interjúja volt, ahol a cigányság témáját is érintette, ebben a kérdésben alakult ki közöttük nézeteltérés.  

Puzsér véleményét az interjúval és annak utóhangjával kapcsolatban itt szemléztük.

Gulyás a mai nap folyamán a következőket írta Tumblr oldalán a tegnapi találkozóval kapcsolatban:

„Tegnap este találkoztam Róberttel, aki vitára hívott ki, amit én elfogadtam az alábbi feltételek mellett (amelyeket ő is elfogadott, tehát ez egy konszenzusos álláspont):
1) Miután velem kiállt vitázni, vállalja a vitát egy roma polgárjogi aktivistával és/vagy szociálpolitikussal is, aki érintettje ennek a témának.
2) A vita moderált keretek között, közösen kialakított szabályok mentén, megszólalási időkeretekkel zajlik, közösen kijelölt moderátor vezetésével (akinek a személyéről később döntünk).
3) Olyan helyszínt választunk, ahova sokan eljöhetnek majd, mert a vitát nyilvánosan ejtjük meg, és online közvetítjük.
4) A vitára a január 14-ei hét során kerítünk sort, pontosítás későbbre várható.
Ennyi, ha lesz fejlemény majd értesítünk benneteket."

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/140115

Ajánljuk még a témában