Botka lett az új Demszky

2018. december 12. 09:25

Lázár János
Délmagyarország

A szegedieknek el kell dönteniük, hogy mi a fontosabb: Botka László politikai túlélése vagy a saját jövőjük.

„Korábban említette, hogy Szeged erősítése is fontos kormányzati terv. Van konkrétum is?

Szeged az elmúlt években sajnos a kihagyott ziccerek városa lett, amelyet a saját vezetése akadályoz abban, hogy kihozza magából a legtöbbet. Így veszítette el Szeged a regionális versenyt Kecskeméttel és Temesvárral szemben, és maradt le a Mercedes- és a BMW-beruházásról, miközben a kormány itt is minden feltételt biztosít a fejlődéshez. Most, ezekben az években dől el, hogy Szeged a főhőse vagy a mellékszereplője lesz-e az alföldi régió fellendülésének. A kormányzat szándéka egyértelmű: Szegedet a régi nagy híréhez méltó regionális centrummá akarja tenni.

Nehéz a Szeged fejlesztése iránti elkötelezettséget elhinni, amikor nemrégiben azt nyilatkozta, hogy baloldali maffia vezeti a várost.

Sok szegedi ma már úgy érzi, mintha ez a város újabban már csak azért lenne fontos a vezetője számára, hogy amikor megbukik, miniszterelnök-jelöltként vagy MSZP-elnökaspiránsként mindig puhára essen. A szegedieknek el kell dönteniük, hogy mi a fontosabb: Botka László politikai túlélése vagy a saját jövőjük. Egy polgármester teljesítményét szerintem abban lehet lemérni, hogy a város hasznára van-e, vagy a terhére, a várost építi-e, vagy csak önmagát. Botka László sajnos már csak önmagát építi. Valamikor jó polgármester volt, de mára jobban emlékeztet a késői Demszkyre, mint egykori önmagára. A rokonszenves és lendületes kezdésből mára korrupciós botrányok, a közösségi projektekből pedig csak egyéni érdekek maradtak. Botka lett az új Demszky.

Ott ültem a szegedi polgármester szobájában 2017. január 30-án, amikor Orbán Viktor a Modern Városok Programról tárgyalt vele, és megkérdezte: »Kedves László, milyen lesz Szeged 20 év múlva?« Szeged polgármestere nem tudott a kérdésre válaszolni. Jövő ősszel olyan embert kell javasolnunk helyette a város polgárainak, aki jó választ tud adni erre a kérdésre. Szegeden egy köztiszteletben álló lokálpatriótára van szükség, aki nemcsak a városházán, hanem a helyi polgári oldalnak is új gondolatokat és új lendületet hoz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/140036

Ajánljuk még a témában