Tarlós István megkezdte kampányát

2018. december 11. 09:29

Puzsér Róbert
Facebook

Tarlós egy jó szaki. Ha felújítanám a konyhámat, bátran kérnék tőle tanácsot.

„Tarlós István megkezdte kampányát. A cementtel és sóderrel mindig jól kitömött betonember két irányból támad. Egyrészt megpróbálja túllicitálni a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot: két Duna-hidat, alagutakat, új villamosvonalakat és számtalan további fejlesztést ígér. Nem nehéz felismerni, hogy a főpolgármester szemérmetlenül hazudozik: még olyan vállalásokat is tesz, amelyek már a 2010-es programjában is szerepeltek, s természetesen az autómentes sétálóövezet tervét is átveszi.

A programokat így nem lehet versenyeztetni, Tarlósnak továbbra sincsenek prioritásai, továbbra sincs víziója a városról, úgy tűnik, van azonban egy csapatnyi kígyónyelvű markentingese, akik elmagyarázták neki, hogy a budapestieknek igenis meg kell ígérni mindent, és annak a kétszeresét is. Nyilván azt várják, hogy a politikai licit logikáját követve én majd három hidat és két új metróvonalat ígérek. Nem fogom megtenni. Tisztelem a választókat, és tisztelem a realitást, úgyhogy eszemben sincs beszállni a hazugságversenybe: világos prioritással és számonkérhető vállalásokkal hívom ki Tarlós Istvánt.

A főpolgármester ígéretdömpingje elmúlt nyolc évének kritikája is – a főpolgármester ennyi be nem tartott ígérettel akár szerényebb is lehetne. Tarlós István nem képes vállalni a maga felelősségét az e-jegyrendszer csődjében, és nem hajlandó visszahívni az általa kirúgott Vitézy Dávidot annak a BKK-nak az élére, amelyet maga Vitézy Dávid hozott létre – és Tarlós István szerint én vagyok alkalmatlan. Eközben azt állítja, hogy Budapestet nem érte veszteség. Jelzem, hogy egy éveket késő projekt már önmagában bevételkiesést okoz, az eddig elköltött milliárdok kapcsán pedig nem az a kérdés, hogy érte-e veszteség a fővárost, hanem hogy az mekkora.

Aszerint a főpolgármester szerint vagyok alkalmatlan, akinek nincs véleménye a CEU elüldözéséről, aki nem érez felelősséget az általa vezetett városban dolgozó, tanuló és adót fizető emberekért. Aszerint a főpolgármester szerint vagyok alkalmatlan, aki megszabadult a legalkalmasabb munkatársától, s akinek a vezetése alatt Budapest jogainak és költségvetésének felét elvesztette.

Tarlós egy jó szaki. Ha felújítanám a konyhámat, bátran kérnék tőle tanácsot a műszaki lehetőségekről – de soha nem bíznám rá a döntést semmiről, mert akkor csak egy ronda és méregdrága konyhát kapnék, amit egy csomó alkalmatlan fideszes Mekk mester gányolt össze.

Persze kiemeli Tarlós Istvánt a politikusok mezőnyéből, hogy ha üzemeltetné, akkor az a konyha működne – csakhogy ez nagyon kevés. Budapestnek vízió kell, Budapestet élhetővé kell tenni. Nem kell a vasbeton, nem kell a szmog, és nem kell a hetvenes évek. Helyre kell állítani az önkormányzatiságot: elég a megfellebbezhetetlen, bizánci típusú központi vezérlésből. A kicsi szép, és a jövő zöld. Ideje, hogy Orbán Viktor is megtudja ezt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/139976

Ajánljuk még a témában