Mennyire megoldás a „megoldás”?

2018. december 11. 19:29

Kiss Beáta
Felvidék Ma

Az önkormányzatoknak adott esetben olyan terhet kell majd viselniük, melyet nem önként vállalnak. Akár csak a pártállami időkben… Ez a felháborító jogszabály megszületett. A parlamenti többség, a kormánykoalíció képviselői – köztük a magyarok is – megszavazták.

„Noha bizonyos mértékig akár úgy is felfogható a törvény, hogy a kisebbségben élő magyarság is kihasználhatja majd előnyét és követelheti magyar osztály nyitását, jól tudjuk, a gyakorlat nem erről szól.

Kisiskoláink éppen a kicsi létszám okán szenvednek, nyögnek a gazdasági terhek alatt. Az új jogszabály ezt egyáltalán nem oldja (nyilván ebben a törvényben nem is teheti). De nem lesz ez másképp a tömb magyar területen működő magyar iskolák mellett kikényszerített szlovák intézmények – osztályok esetében sem.

Az önkormányzatoknak adott esetben olyan terhet kell majd viselniük, melyet nem önként vállalnak. Akár csak a pártállami időkben…
Ez a felháborító jogszabály megszületett. A parlamenti többség, a kormánykoalíció képviselői – köztük a magyarok is – megszavazták. Az igazi próba az alkalmazása lesz. Vajon milyen mértékben veszik figyelembe a települések igényeit, az ott élők akaratát? Vajon mennyire számít az, hogy az adott településszerkezetnek milyenek a kialakult hagyományai? Tekintettel az előzményekre, nincs ok a derűlátásra.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/140016

Ajánljuk még a témában