Lészen csillagfordulás

2018. december 7. 15:37

Bencsik András
Demokrata

Látjuk, a Kun Béla-örökösök nem nyugszanak, igyekeznek lejáratni, kigúnyolni mindent, ami számunkra szent.

„Az sem igaz, hogy az elszakításra ítélt magyarság szótlanul tűrte volna Trianon csapásait. A gyulafehérvári puccsot megelőzendő, egy 1918. november 28-án Marosvásárhelyen összehívott székely nemzetgyűlés hitet tett Magyarország egysége mellett. December 22-én pedig Kolozsvárott több tízezernyi magyar gyűlt össze az ország területi egységének megtartását követelve. Hangjuk azonban nem ért el Budapestig, mert a megrontott főváros népe egy új, véres tragikomédiával múlatta az időt, amit Kun Béla és a Vörös hóhérok együttes adott elő.

Ideje leszámolni az illúziókkal. Nem a nagyhatalmi önkény, nem is az eszelős nagyromán álmok okozták a magyarság vesztét, de még csak nem is az elveszített világháború számunkra hátrányos következményei, hanem a belső meghasonlottság, az a skizofrén állapot, ami lehetetlenné tette, hogy a nemzet helyesen reagáljon az őt érő támadásokra.

Mi ebből a tanulság? Elsősorban az, hogy nekünk magunknak kell magunkat erőssé és egészségessé tenni. Hogy ragaszkodnunk kell a normális létezés jogához. Kicsiben és nagyban egy­aránt. Látjuk, a Kun Béla-örökösök nem nyugszanak, igyekeznek lejáratni, kigúnyolni mindent, ami számunkra szent. Gúnyolódnak azon erőfeszítéseinken, hogy szülessenek gyerekek, megpróbálják botrányba keverni egyik legnagyobb költőnket, Adyt. Látjuk ezeket, de nem törődünk velük, mert meg akarunk gyógyulni. Mert a csillagfordulás idejére erősek és egészségesek akarunk lenni. Ámen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/139831