Görögország

Zavargások és gyújtogatások Athénban

2018. december 6. 22:48

Az összecsapások a görög főváros azon kerületében történtek, ahol tíz éve egy szolgálaton kívüli rendőr lelőtte a 15 éves Alexis Grigoropoulost.

Barikádokat gyújtottak fel és gyújtóbombával, valamint kövekkel támadtak a rendőrségre Athén központjában tüntetők – írja az Euronews.

Az összecsapások a görög főváros azon kerületében történtek, ahol 10 éve egy szolgálaton kívüli rendőr lelőtte a 15 éves Alexis Grigoropoulost. Az eset után akkor több hétig tartó zavargások voltak Görögország több nagyvárosában.

Csütörtökön több demonstrációt is rendeztek a 10. évforduló alkalmából és már délután is voltak összecsapások a tüntetők egyes csoportjai és a rendfenntartók között. Az esti összetűzések azután törtek ki, hogy véget ért egy 1700 fős békés menet.

„Eksarhia, a kerület, ahol 10 éve Alexandros Grigoropoulos életét vesztette, csatatérré változott. Tüntetők egy csoportja szemeteseket borított és gyújtott fel, Molotov-koktélokkal és kövekkel dobálta a rendőröket" – mondta az Euronews tudósítója, Michalis Arampatzoglou.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/139801