Sorosozás, migránsozás

2018. december 6. 11:34

Varga-Bíró Tamás
Demokrata

A déli határainkon telepített határzár – amellett, hogy gyakorlati haszna elvitathatatlan – nem kevés szimbolikus jelentőséggel bír.

„Mostani felelősségünk egyértelmű és világosan körvonalazható. Időközben területileg ugyan nem gyarapodtunk, de az utóbbi évek határozott bel- és külpolitikájának köszönhetően jelentőségünk igencsak felértékelődött. E jelentőséget nem a kerítés adja. A déli határainkon telepített határzár – amellett, hogy gyakorlati haszna elvitathatatlan – nem kevés szimbolikus jelentőséggel bír. Ahogyan a legtöbb kérdőív, amit a nemzeti konzultációk során eljuttatnak minden szavazóképes állampolgárhoz.

Mert bizony a sokszor (vagy majdnem mindig) egyértelműnek tűnő célokat időnként tudatosítani kell a polgárokban. A határvédelem elkerülhetetlenségét, a családtámogatás szükségességét, a munkaalapú társadalom fontosságát. És azt, hogy amennyiben ezekből akár egy jottányit is engedünk, azzal szabad terepet biztosítunk azoknak, akik társadalmi berendezkedésünket erőtlennek, idejétmúltnak gondolják. Akik szerint ezek az elkeseredésükben, s nem valódi, megélt hitükből fakadóan teremtődött muszáj-fundamentalisták középkori modellje megér annyit, hogy szánt szándékkal Európába hívjuk őket, elöregedő társadalmunk vérfrissítése érdekében. Ezzel csak egyetlen egy hatalmas gond van. Ha a példa kedvéért a mi vérünk Rh+, akkor az övék Rh-. Az inkompatibilitásból eredő károsodás pedig törvényszerű.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/139757

Ajánljuk még a témában