Szakszervezetek

Segítségnyújtásra kényszeríti Gyurcsány pártja a kormányt

2018. december 6. 10:20

Segítünk a szakszervezeteknek! – állítja a Demokratikus Koalíció, ami jelenleg „kényszerítik a kormányt, hogy vitassa meg a szakszervezetek észrevételeit”.

A DK benyújtotta a kormánynak a kormány- és állami tisztviselőket sújtó törvényjavaslattal kapcsolatos szakszervezeti észrevételeiket, majd közleménybe adták: ők segítenek a szakszervezeteknek!

„A mostani rendszerben szokásos módon társadalmi érdekegyeztetés és a szakszervezetetekkel való érdemi konzultáció nélkül alkotta meg a Fidesz a kormányzati igazgatásról szóló törvényjavaslatát. A szakszervezetek számos javaslatot fogalmaztak meg ezzel kapcsolatosan, amit a kormány nem akart meghallgatni” – írják. Hozzáteszik: benyújtott javaslataik révén „kényszerítik a kormányt”, hogy vitassa meg a szakszervezetek észrevételeit.

„A kormánypárti törvényjavaslat számos ponton hátrányosan érinti a kormánytisztviselőket, jelentősen szűkül az alapszabadság, a tisztviselők lényegében korlátozás nélkül kirúghatóak lesznek, és bérük sem egy kiszámítható bértáblától, hanem a vezető önkénytől függ majd. A betöltetlen álláshelyeket elvonják a szervezetektől, miközben a túlóra kifizetését lehetetlenné teszik. Ez csak néhány példa a kedvezőtlen változásokból, amiket nem fogunk szó nélkül hagyni, ezért nyújtottuk be a szakszervezetek javaslatait” – olvasható a közleményben.

(MTI-OS)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/139751

Ajánljuk még a témában