A cserepadra sem!

2018. december 6. 07:34

Kiss Gergely
Magyar Idők

Úgy tűnik, az ellenzék alternatív valóságban él.

„Úgy tűnik, az ellenzék alternatív valóságban él. Ez lehet az oka annak is, hogy nem hallják meg választók szavát sem. Így természetes, hogy sorra buknak el a választásokon. Tegnap kiderült, hogy a harmadik negyedévben az előzetesnél is gyorsabban nőtt a hazai GDP, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított bővülés 5,2 százalék volt. Erre a rendszerváltás óta nem volt példa! Ne menjünk el szó nélkül Patai Mihály nyilatkozata előtt sem.

A Magyar Bankszövetség elnöke egy interjúban egyenesen úgy fogalmazott, hogy ennél jobb állapotban még soha nem volt a magyar gazdaság. Szerinte a mostani növekedési ciklus a gazdaságtörténetbe óriási sikertörténetként vonul be. Nemcsak azért, mert hosszú ideje, már hét éve tart a bővülés. Hanem azért, mert rendben vannak a legfontosabb makroadatok, az államháztartást fegyelmezetten menedzselik, a fizetési és a külkereskedelmi mérleg pedig pozitív. Ez szintén példátlan, ilyen kedvező helyzet szerinte Trianon óta nem fordult elő.

Hol van itt az összeomlás? A balliberális szaktekintélyek vagy nem értenek a szakmához, vagy politikai megfontolásból nem bontják ki az igazság részleteit. Arra nem merek gondolni, hogy valakinél esetleg mindkét eshetőség fennállhat. Pont olyanok, mint az a cégvezető, aki csak azt tudta ecsetelni, mit miért nem lehet megcsinálni. Mindenki jobban jár, ha a jövőben is csak a nézőtérről kiabálnak bele a mérkőzésbe. Őket ugyanis a cserepadra sem szabad leültetni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/139738

Ajánljuk még a témában