A bendősovinizmus élt, él és élni fog

2018. december 5. 17:09

Lánczi Tamás
Mozgástér blog

A határon túli magyarok diszkriminálása kitörölhetetlen része a baloldali hagyománynak.

»Ne fizessünk rá a kettős állampolgárságra«! – Jól emlékszünk még, hogyan uszított a baloldal határon túli magyarok ellen a 2004-es népszavazási kampányban. Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán, és a 2010-es csúfos bukás után az MSZP meghirdette a »hiteles baloldali nemzetpolitikai fordulatot«.  A 168 óra minapi írásából azonban úgy tűnik, hogy a határon túli magyarok diszkriminálása kitörölhetetlen része a baloldali hagyománynak. A baloldali hetilap ugyanis ma, lassan 14 évvel a népszavazás után még mindig a »Ne fizessünk rá« szlogent árulja, újracsomagolva. Most épp a kárpátaljai óvodáktól sajnálják a felújítási támogatásokat: »170 millióért renovál a kormány óvodákat Kárpátalján, miközben a tari óvodások uzsonnáját csak a kutyák bírták megenni« – olvashatjuk a felháborodott cikket.

A baloldal még mindig nem érti, hogy a kárpátaljai magyarok pontosan ugyanolyan magyarok, mint a Nógrád megyeiek vagy a budapestiek. Az egyetlen – és lényeges – különbség, hogy Kárpátalján egy kicsit nagyobb nélkülözéssel és szegénységgel kell megküzdeniük. 

Különös, hogy a baloldal mindig egyenlősíteni akar, és általában a határok sem érdeklik, kivéve, ha a magyarokról van szó.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/139725

Ajánljuk még a témában