London Calling

Bűnözéshullám sújtja Londont

2018. december 5. 10:41

Nagyjából 180 jól felfegyverzett bűnbanda van Londonban a MET Police vezető tisztje szerint. A rendőrség nem tudja egyedül elejét venni a problémának, főleg úgy, hogy egyre több gyermeket is magukkal ragadnak a bűnszervezetek.

Jelenleg mintegy 180 bűnbanda működik Londonban, amelyek ráadásul nem félnek általános iskolás gyerekeket sem toborozni – mondta a Met Police vezetője, Cressida Dick az LBC rádióban adott interjúja során. Londonban jelentősen megnövekedett a gyilkosságok száma – január óta 127 ilyen esetet rögzítettek –, egyes területek a „szemet szemért elvből " elkövetett lövöldözések és késelések „harcmezejévé" vált.

„Csataterek” Londonban 

 

A rendőri vezető kifejtette, hogy ragaszkodik a fokozottabb ellenőrzésekhez és a fegyveresek tisztek bevetéséhez egyes területeken, de hozzátette, hogy hosszú időt fog igénybe venni, mire a fővárosban és környékén megtelepedett bandákat felszámolják. „Ezzel nem tud egyedül megbirkózni a rendőrség. Nem lesz elég egyedül arra, hogy öt, hat, hét, nyolc, kilenc, tíz, tizenegy éves gyerekeket állítson meg, olyanokat, akiket elragadtak ezek a bűnbandák és gengszterekké váltak. Ez egy nagy projekt, ami hosszú ideig fog tartani”. Dick szerint a bűnözéshullám most tetőzik és javulni fognak a tendenciák.

Az interjú során a rendőrségi vezetőt Joshua Gardnerről is megkérdezték, aki egy délután ún. „zombi késsel" támadt rá egy kocsira (videón) – mégis felfüggesztett szabadságvesztést kapott, szabadon távozhatott. Cressida Dick elmondta, hogy az eset már a főügyésznél van, aki fellebbezhet az „enyhének" vélt ítéletek ellen.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/139702