Meghalt egy tehén, ezért felgyújtottak egy rendőrőrsöt Indiában

2018. december 4. 18:15

Tiltakozott a nép az állatok gyilkolása ellen.

Rendőrökre támadtak India északi részében egy falu lakói, akik tehenek leölése miatt tiltakoztak, és a csetepatéban két embert, köztük egy rendőrt is megöltek – közölték kedden a helyi hatóságok.

Az erőszakba torkollt incidens hétfőn történt, miután az emberek marhahúsra és néhány állatcsontra bukkantak egy faluban az Uttar Prades állambeli Bulandsahar város közelében. A felfedezés káoszhoz vezetett a településen, ahol több tucat helyi lakos lezárt egy utat, követelve a tehenek lemészárlásáért felelős emberek előállítását. A tömeg lassan számbeli fölénybe került a rendőrökhöz képest, majd valaki tüzet nyitott és halálosan megsebesített egy rendőrt. A tiltakozók egy rendőrőrsöt és több rendőrségi járművet is felgyújtottak. 

A hatóságok négy embert őrizetbe vettek. Még keresik a fő gyanúsítottat, aki egy olyan jobboldali csoportnak a tagja, amely vehemensen ellenzi a tehenek levágását és a hinduk áttérését az iszlám hitre. A szent állatnak tekintett tehenek levágása tilos a többségében hindu vallású India nagy részén, többek között Uttar Prades államban is.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/139668

Ajánljuk még a témában