Kétnyelvűség

Szúrják a szemét a szlovák kormányfőnek a magyar feliratok

2018. november 30. 12:18
A szlovák miniszterelnök előbb kiírta a Facebookra, hogy nem tolerálja a magyar feliratokat a közlekedési táblákon, majd eltávolította a bejegyzését. A Kétnyelvű Dél-Szlovákiáért mozgalom tiltakozik.

Hétfőre virradóra magyar településneveket helyeztek el Pozsony és Somorja irányát és távolságát jelző csallóközi táblán. A Kétnyelvű Dél-Szlovákia Facebook-oldalon százezren látták a táblák fotóit

„Ma az alábbi képpel kaptam üzenetet egy sofőrtől. Azonnal a tábla helyrehozatalát kértem a közlekedési minisztertől. Nem fogok hasonló dolgokat tolerálni, nem engedem, hogy így sértsenek törvényt és hogy valaki így próbáljon provokálni minket” – írta ki Facebook-oldalára Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök csütörtök délután.

Nem sokkal később a posztot eltávolította.

A magyar feliratok elhelyezésének egyébként törvényi akadálya nincsen, csupán politikai akarat kellene hozzá.

A Kétnyelvű Dél-Szlovákia mozgalom Pellegrini mondataira reagálva azt posztolta, hogy „Ebben a helyzetben arra kérünk mindenkit hogy egy lájkkal és megosztással tiltakozzon a kirekesztés ellen. Üzenjük Pellegrininek: “Miniszterelnök úr, jogunk van a kétnyelvű táblákhoz, jogunk van a tisztelethez és igen, jogunk van az anyanyelvünkhöz!”

Hozzáteszik: „A miniszterelnök úr szerint nem probléma, hogy a parlamentet egy csaló vezeti. A miniszterelnök úr szerint nem probléma, hogy a kormányának maffiakapcsolatai vannak. A miniszterelnök úr szerint Szlovákiában csak és kizárólag a magyar nyelv jelent problémát. Hol van ilyenkor a »magyarellenességet a kormányban megszüntető« Híd és Bugár Béla?”

Kovács Balázs, a KDSZ vezető aktivistája szerint a földrajzi nevek kisebbségi nyelven történő feltüntetését Szlovákia nemzetközi egyezményekben vállalta. Az aktivisták ennek akarnak már évek óta érvényt szerezni.

Kovács a Mandinernek elmondta: a többnyelvű közlekedési táblák még a nemzeti kisebbségekkel kimondottan barátságtalan Romániában is bevettnek számítanak, ehhez képest Szlovákiában a miniszterelnök személyesen rendelkezik az eltüntetésükről. Történik mindez akkor, amikor újra helységnévtáblák magyar feliratait rongálják meg, ami ellen az állam képviselői nem tiltakoznak. „Ez a szelektív hozzáállás elfogadhatatlan” – jelentette ki Kovács Balázs a Mandinernek. 

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A történelmi Magyarországon nem volt mindenki magyar, ez volt az indoka hazánk felosztásának. Szlovákiában mindenki szlovák?

"Nem fogok hasonló dolgokat tolerálni, nem engedem,"
Értjük, és nem felejtünk.
Alkalomadtán, visszatérünk rá.

Valamelyik szellemóriás baloldalon kitalálta, hogy így kell provokálni, azóta meg utánozzátok.
Hát, lustasággal nem fogtok kormányt dönteni.

Szép szlovák neve van.

Úgy gondolom nagyjából kétféle komolyanveendő "sötétcionistázó" ember van.

"jajj elő ne add már a vérlibsi dumát, hogy te mekkora jobbos vagy,"

Kicsit másabb de ehhez a kritikádhoz szóbakerítendő vele kapcsolatban az alábbi:

Ez a nick , Smart.I.GlobalManagement azt írja
"Izrael-ellenes kijelentések miatt rúgta ki az egyik kommentátorát a CNN " mandineres szemlecikk alatti kommentjében:

http://mandiner.hu/cikk/20181130_izrael_ellenes_kijelentesek_miatt_rugta_ki_az_egyik_kommentatorat_a_cnn

Tehát S.I.G.M. írja:
""a cionista propaganda még a legsötétebb szdsz-es időkben sem volt ennyire a képünkbe tolva, mint manapság.""


S.I.GlobalManagement egy globalista(nemzetállam-ellenes) kiteljesedett-Sorosista- OSI világképben élve sötétcionistázó alak ( ,aligha úgynevezett régitipusu szélsőjobboldali elvekből fakadóan).

Válaszok:
ÁrPi | 2018. november 30. 17:03

S.I.GlobalManagement egy globalista(nemzetállam-ellenes) kiteljesedett-Sorosista- OSI világképben élve sötétcionistázó alak ( ,aligha úgynevezett régitipusu szélsőjobboldali elvekből fakadóan).

Tehát eme minőségében illetve ennek jegyében gúnyolódik a SIGM -
mondván mennyire örül
" annak azért örülök, hogy mennyire nem tetszik, mikor a vissza öntik a fejedre a bugyuta fajtádnak szóló bugyuta propagandaüzeneteket." -- a Signor Consigliere

Comprende?

"Macedoniában az albánokat sikerült.
ETTŐL fél Pellegrini, EZÉRT törölte gyorsan a posztot. (Ha egyáltalán személyesen ö tette ki, nem valami hivatali kakukkfiókája...)
Nem kéne ebbe belemenni, mert ha a sorosista ellenzék hatalomra kerül, akkor a V4-et szétkútják, és másnap visszaállnak soviniszta üzemmódra."

Jó észrevétel ez, most olvastam...
Köszönöm a kommentet.

"Pontosan. A székelyeknek is meg kell mondani, hogy az autonómia most nem aktuális. Ez csak most Sorosnak lenne jó!"

Ugyan-ugyan csacskaságokat vetítesz!
Látnod kell a korrekt szituációt a szlovák államfői Face-lap operátora /cikktörlője törölte a magyarfeliratokat kritizáló írást.

Esetelemzésem neked: Vagy az államfő törölt nem-a-FB-falára-valót (mert odatette/kitette előbb egy korrigálandó aktivista operátora azt), vagy ő maga magyaraellenes/magyarfeliratellenes, de egy tőlekicsitfüggetlen operátor politikai bölcsességből az államfői FB-posztot cenzúrázta volna.(Vagy maga középgyorsan megvilágosodott és miután kitette hamarost le is vette)

Melyikre tippelnél Erik?

"aktualizálod a kartotékokat, árpád uram?
hiába no, a kommunista nem szűnik meg, csak fideszessé alakul."

Friss mandis kommentváltásunk után , +ebben a mai cenzúrázott fészbúk-érában én kartotékozókomcsi??
(Tán csak nem azért lennék kartotékozó mert a sötétcionistázós poszt alá ahol te azt írtad, oda én nem kommenteltem még?)

(Szerintem pl. a Bernie Sandersék a komcsik, és a Demokrata párt szocialista ága... ,mindemellett én magyarországi nick vagyok s már érettségim is '89 utáni... )

Te "leleplezettségében" rugdalózó sötétcionistázó szmárti. :-)

(Egyébként mondtam-e rád föntebb evvel ehelyt valami neked fájó dolgot ? )

" kiforgatod a szavaim és láthatóan nem érzékeled az iróniát. "

Iróni, ja...Inkább csak arról van szó hogy az ab ovo kicsit "ironikus" nick-névválasztásodat (global management) nem is lehet tán konzekvensebben prezentálnod mint hogy (oh bocsánat fölfedezhettem) "ironikus" sötétcionistázásos kommentedben kissé anti-cionista hangot ütsz meg.
Rúgkapálózól kommunitázással,kartotékozás vádakkal a dolog kimondója azaz én ellenem: Én sem vagyok egy vén, kartotékozgató kommunista. De ha ironikus kommenteket írsz is fölvállalhatnád mennyire vagy a Soros-Globalista platformmal rokonlélek - ami markáns anti-cionizmus,global management.

"még nem cionistázó jobbikosnáci, ahogy te sugallod."

Hé, kiinduló állításom (volt is) hogy Rólad az FALS állítás lehet hogy "jobbikosnáci"-féle cionistázó/anticionista lennél!!!

"a global managementbe semmit nem kellene belelátnod, mert semmi nincs benne."

Oh hát ez nem létezik ! :) A teljes nicknevedböl indultam ki, tehát én balga kartotékozó :) komcsi ;) nem gondoltam hogy a felesemigaz annak ami a választott nickneved :-)

A smarti, illetve a smartikázás részemről az okosságod kétségbevonása kisebbítése volt gyakran. Aztán a "smart innotech" ? Lehetnek neked ilyen érdekes érdeklődési köreid de nem mindig prezentálod, ugye. (..és kitudja fele vagy csak egy-két betű "létezik a névből".

Kommunistáznod engem például a nicknevemből nem is próbálhatsz, és tudnod kellene hogy a kommunizmus valamiféle globalista dolog ,csupán régi szóval "internacionalista" ( ,azt azért nehogy vetitsd hogy én valami szélsőséges antiglobalista lennék, csak okosan smart kritikai módon, érted te azt :-)

Ugye belátod hogyha rád nézve a teljes nicknevedböl indultam ki akkor leglobalistázhattalak :)

Kassa, Ungvár, Kolozsvár, Magyarország visszavár!!!

Akkor lenne igaz, amit mondasz, ha a magyar kormány is a helyi kisebbségek elleni fellépését magyarázná ezzel.

Vagy csak kitérsz a válasz elől.

"én hagyom is, hogy a nicknévelemzés nehézségeivel bajlódj"

Én itt csak azt írtam le első körben qwrtzq-nak kiegészítőleg, hogy (állításának megfelelően) valóban vérlibsi (provoko-) kommentelő vagy.

Ó te rövideszű, vagy csúsztató hazug!
A mandineres kommentváltásaink és itteni kommenttartalmaidnak elemzésével kezdtem , és amikor kommented nyomán sötétcionistázónak anticionistának láttalak és mutattalak meg , akkor te rutinos alakként engem kartotékozó kommunistának tituláltál. (Miben láthatnám meg azt hogy alkalmazol valami okos innovativ technikát - innotech? ;-) [ :-) ]

ÉS leírtad egy éles elhatárolódásodat is az ultrajobboldali vagyishát ahogy te bírtad megnevezni "jobbikosnáci-féle" anticionizmustól.

Tehát S.I.G.M. a másikféle azaz egy vérlibsi "soros-" globalista anticionista vagy.

Egy IRL személy attól hogy fölvesz bármely frappáns ésvagy hamis torz nevet nicknévnek , ő maga nem válik azzá, nem válik pl. "globálissá" sem etc.etc. :)

Nehéz! :)
Én - megvallom :-) kicsit googliztam ( ,hisz ő külön fölhívta a figyelmem rá) ,hogy mondom mit akar ez a nick vajon a SmartInnotech szó nicknevebéli használata kapcsán.

-El is kell ismernem SIGM felé:
"a lakájmédia propagandagépezetének csak be köll húzni egy strigulát."

Arra jutottam most már tömören hogy nagyjából egy Siewert András (Migration Aid) szellemi imázsát adja elő SIGM.

Migráció-segítés, titkosszolgálatok *, csapdák, üldözöttség!

* : (Tehát van-e a SmartInnotech? Nem létezik, amiként SIGM a nicknévelemzése kapcsán beszél önnön nicknevéről is)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés