Antiszemitizmus-botrány a CNN háza táján

2018. november 30. 09:21

A Magyarországot rendszeresen antiszemitizmussal vádoló CNN kommentátora az Izrael elpusztítását követelők jelszavát hangoztatta egy palesztinpárti rendezvényen.

2018. november 30. 09:21

A CNN kénytelen volt eltávolítani Marc Lamont Hill hírkommentátorát, aki szerdán egy nyilvános rendezvényen lényegében Izrael elpusztítására közölt felszólítást. A Daily Wire információi szerint másnapra eltávolították a progresszív nézeteiről ismert újságírót állásából, a CNN szóvivője közölte is, hogy Hill már nem áll alkalmazásban a hírcsatornánál.. 

Marc Lamont Hill megjegyzéseit egy palesztinpárti ENSZ-rendezvényen tette. Ott arról beszélt, hogy „ha igazán szolidárisak vagyunk a palesztin néppel, akkor (…) fel kell ismernünk egy megszállt nép jogát az önvédelemre. A béke elsődleges, de nem szabad azt romantikus vagy piedesztálra emelt módon kezelni. Az erőszakmentességet kell támogatnunk, de nem ölelhetjük keblünkre az elfogadhatóságra törekvő politikát, mely lenézi az ellenálló palesztinokat, amiért azok nem hajlandóak tétlenül nézni az állami erőszakot és az etnikai tisztogatást”.

Az újságíró azzal zárta sorait, hogy „Palesztinát fel kell szabadítani a folyótól a tengerig”. A folyó itt a Jordánra, a tenger pedig a Földközi tengerre utalt. Ez a jelszó évtizedek óta a Hamasz és más palesztin radikálisok egyik fő üzenete arra, hogy Izraelt eltörölve vissza kell állítani az arab uralmat a tenger és a Jordán völgye között.

Hill szavait megosztónak és Izraellel szemben destruktívnak nevezte a Rágalmazásellenes Liga (ADL), míg a National Council of Young Israel „virulens antiszemitimus” terjesztésével vádolta Hillt.

Hill a Twitteren visszakozott: szerinte amit mondott, az nem szólít fel semmi és senki elpusztítására, ő csak igazságot akar Izraelnek és Ciszjordániának egyaránt. 

A tény viszont az: a Magyarországot rendszeresen antiszemitizmussal vádoló CNN ez idáig egy olyan újságírót alkalmazott, akinek semmi baja nem volt azzal, hogy a zsidó állam elpusztítására törekvő palesztin terrorszervezetek jelszavát hangoztassa egy palesztinpárti gyűlésen.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konzervatív átlagpolgár
2018. november 30. 16:52
Olyat lehet hogy magyar kormány többet nem nyilatkozik és nem ad közre semmit a CNN-nek? Nem szavahihető. Pont. Ha meg valami mocskot írnak, nemzetközi sajtóper, ha kell 100 db, akkor annyi.
dick52
2018. november 30. 11:36
Bunkó nigger!
tizuii
2018. november 30. 11:13
ez is csak egy banán evő majom ,mint obamaki.
emhem
2018. november 30. 10:11
"A tény viszont az: a Magyarországot rendszeresen antiszemitizmussal vádoló CNN ez idáig egy olyan újságírót alkalmazott, akinek semmi baja nem volt azzal, hogy a zsidó állam elpusztítására törekvő palesztin terrorszervezetek jelszavát hangoztassa egy palesztinpárti gyűlésen." ez olyan tény, mint hogy fidesz az alelnökének is megválasztotta gyurcsány miniszterét. vagy hogy a fidesz egy plagizátort választott meg köztársasági elnöknek. vagy hogy a második orbán-kormány idején a költségvetési hiány elérte a gdp 80%-át. és egyáltalán nem olyan tény, mint hogy orbán ellenzékből pont azt kritizálta a kormányban, amit most ő is csinál, mert az tényleg mond valamit orbánról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik