A DK feljelentést tesz a BKK ügyében

2018. november 30. 15:46

Gy. Németh Erzsébet emlékeztetett, a DK korábban többször kezdeményezte Dabóczi Kálmán, a BKK vezetőjének menesztését, szerintük azonban ennek az ügynek a városvezetésben is vannak felelősei. „Kár, hogy Tarlós István csak a portást rúgta ki” – fogalmazott.

A Demokratikus Koalíció (DK) feljelentést tesz a budapesti elektronikus jegyrendszer ügyében, amely szerintük eddig 36 milliárd forintjába került a fővárosi adófizetőknek. Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt fővárosi képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, Tarlós Istvánnak - állításával ellentétben - tudnia kellett az elektronikus jegyrendszer kialakításának minden lépéséről, ezért azt kérik tőle, hogy jövőre ne induljon újra a főpolgármesteri címért.

Emlékeztetett, a DK korábban többször kezdeményezte Dabóczi Kálmán, a BKK vezetőjének menesztését, szerintük azonban ennek az ügynek a városvezetésben is vannak felelősei. „Kár, hogy Tarlós István csak a portást rúgta ki” – fogalmazott. Gy. Németh Erzsébet közölte, Élő Norbert, a BKK felügyelőbizottságának DK-s tagja kezdeményezte a testület azonnali összehívását. Az ellenzéki politikus szólt arról is, több európai nagyvárosban, valamint Debrecenben is sikerült a budapestinél olcsóbban megvalósítani az elektronikus jegyrendszert. A DK nem érti, hogy a városvezetés korábban miért azzal a céggel kötött szerződést a kivitelezésről, amellyel most fel kellett bontani a szerződést – tette hozzá.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/139471

Ajánljuk még a témában