Menedékjogot kérek

2018. november 24. 10:33

Lendvai Ildikó
Népszava

Én speciel Magyarországról Magyarországra mennék, de egy másikba.

„Látom, hogy most nem szőröznek sokat, én is gyorsan menedékjogot kérek. Gruevszkinek is megadták, mint a villám. Én speciel Magyarországról Magyarországra mennék, de egy másikba. Innen ugyanazért menekülnék, mint amivel Gruevszki indokolta a kérelmét: az én hazám igazságszolgáltatásában sem lehet bízni, a politika itt is korlátozza a jogállam működését. Az ügyészség pártatlanságáról jobb nem beszélni, a bírósági rendszert épp most teszik tönkre, egyeseket az előzetesben dekkoltatnak, hónapokig ki sem hallgatnak, mások bezzeg mindent megúsznak.  

Egy másik Magyarországra kérnék menedékjogot, ahol ilyesmik nincsenek. Pillanatnyilag mégsem folyamodhatom máshoz, mint a jelenlegi kormányhoz. Szerintem nekik is jól jövök: mivel egyáltalán nem vagyok a miniszterelnök barátjának mondható, ügyem pozitív elbírálása fényesen cáfolná a nemzetközi sajtó vádjait, pl. hogy a Guardian szerint »a menekültellenes Orbán kivételt tesz barátjával.« Nahát ez az, ami esetemben fel sem merülhetne. (...)

Szóval sima ügy lesz nekem is. Már csak azt kellene tudnom, hol találom a »biztonságos országnak« minősülő jogállamot, a menedéket, amelyért folyamodom? Ahol nemcsak a Gruevszki-féléknek jár az oltalom, meg a »humanitárius szempontok«, hanem akár az itthoniaknak is. Másik Magyarország, merre vagy?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/139135