Bevándorlás

Hillary Clinton: Európának korlátoznia kell a bevándorlást!

2018. november 22. 22:13

Az amerikai politikus felszólította Európa vezetőit, hogy kommunikálják határozottabban: nem tudnak további menedéket és támogatást adni a bevándorlóknak.

Európának kordában kell tartania a bevándorlást, hogy megfékezze a jobboldali populisták egyre növekvő térnyerését – nyilatkozta Hillary Clinton a Guardiannek.

Az amerikai politikus felszólította Európa vezetőit, hogy kommunikálják határozottabban: nem tudnak további menedéket és támogatást adni a bevándorlóknak.

A Guardiannek adott interjúban az egykori demokrata elnökjelölt dicsérte a német kancellár, Angela Merkel nagylelkűségét, de rámutatott: véleménye szerint a bevándorlás feltüzelte a választópolgárokat és hozzájárult a Brexithez, valamint Donald Trump megválasztásához is. 

„Azt hiszem, Európának fogást kell találnia a bevándorláson, hiszen ez az, ami lángra lobbantotta a tüzet" – mondta Clinton.

„Csodálom a nagyon nagylelkű és könyörületes intézkedéseket, amelyeket különösen az Angela Merkelhez hasonló vezetők tettek, de meglátásom szerint Európa már megtette a részét, és nagyon világos üzenetet kell küldenie: nem vagyunk képesek továbbra is menedéket és támogatást nyújtani” – vélekedett Clinton az interjúsorozatban, amelyet vezető politikusokkal készít a Guardian a jobboldali, populista erők európai és amerikai megerősődéséről.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/139076

Ajánljuk még a témában