Orbán Viktorról

2018. november 18. 18:09

Steve Bannon
RTL

Olyan ő is, mint Trump, született tehetség.

„Kit tart még hősnek rajta kívül?

Ha a mai Európát vesszük, akkor azokat az embereket, akik… mint pl. Salvini vagy akár Marine Le Pen, vagy Nigel Farage, azokat az embereket, akik szembeszálltak a rendszerrel, akár populista, akár a szuverenitást előtérbe helyező értelemben. Felvállalták a helyzetet, kiálltak az országukért és kiálltak az állampolgárokért. Nem minden tökéletes, amit Trump mondott, nem minden tökéletes, amit én mondtam és nem volt minden tökéletes, amit a közönség soraiból mondtak, de… Ott ülhettem volna egész este a színpadon és hallgathattam volna a kritikákat Orbánról. De, az nem fordult volna elő, hogy azt mondjam róla, hogy nem csodálom, nem nézek fel rá vagy, hogy nem végzett jó munkát. Szerintem kiváló munkát végzett.

Mikor hallott róla először?

Egy pár éve a Breitbartnál, Londonban. Talán, amikor a Breitbart londoni irodáját alapították, talán 2013-ban. És aztán 2013 végén, 2014 elején fokozódott a figyelem a 2014 tavaszán tartandó EP választások kapcsán… azt éreztük, hogy jelentős esemény lesz. Aztán a következő pár év során kezdtem el hallani Orbánról, a migránsok kapcsán került előtérbe, amikor a migráns helyzetről tudósítottunk… Azt hiszem, 2014-15-ben volt a németországi migráns válság. Szerintem akkor lett igazán valaki a konzervatív sajtó szemében. De a Breitbartnál mintha… Ha kikeresi és visszanézi a Breitbart londoni irodájának anyagait, akkor látni fogja, hogy sokat foglalkoztunk Magyarországgal és Orbánnal. Számos anyagunk futott párhuzamosan, néhány naponta foglalkoztunk a témával.

Volt ezen kívül más kapcsolata is vele, tartott neki képzést vagy adott neki tanácsot?

Nem, csak azóta ismerkedtem meg vele. Jártunk arrafelé egy párszor. Azóta ismerkedtem meg vele. És remélem, hogy majd jobban is, ha a Mozgalom nevű politikai tömörülés már teljesen beindult és teljes gőzzel megy előre. De vannak közös aktivitások, beszéltem is az embereivel. De ott van John McLaughlin, aki az Egyesült Államokban a közvéleménykutatásokat végezte nekem, ő fogja itt is csinálni, Európában és Orbánnak is Magyarországon. A helyi emberekkel együtt hajtja végre. Remélem, hogy jobban is megismerhetem azokat, akik napi szinten foglalkoznak ezzel, remélem, elmélyül a kapcsolatunk… Ha tehetnénk, Budapestet tennénk meg a »Mozgalom« székhelyének. Imádok ott lenni, de sajnos, gyakorlati okok miatt ez nem kivitelezhető. De sok időt fogunk mostantól Magyarországon tölteni a választásokig. (Bannon a »Mozgalmat« populista nacionalizmusként definiálja.)

Ez azt jelenti, hogy valamilyen továbbképzést tart neki vagy a csapatának?

Nem. Ugyanaz a helyzet, mint a többiekkel. Rendkívüli módon értenek ahhoz, amit csinálnak. Tudom, kijavított, hogy nem kapták meg a voksok 2/3-át. De roppant sikeresek…. neki, és a többieknek sincs szüksége arra, hogy… Ezeknek a helyi pártoknak, szerintem nincsen semmilyen segítségre szüksége ezen a téren. Teszik a dolgukat… és szerintem kiválóan levezénylik a kampányt. Egész biztos, hogy nincs szüksége arra, hogy beleszóljunk… Ne feledjük, ő is az utca embere volt. Zsigerből érzi, miről van szó, valódi populista. Ráérez, hogy az emberek mit akarnak. Olyan ő is, mint Trump, született tehetség.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/138838