Története legnagyobb szabású átszervezéséről döntött a Volkswagen csoport

2018. november 16. 21:21

A következő öt évben 44 milliárd eurót fordítanak az elektromobilitás, az autonóm - önjáró - vezetési technológiák, a mobilitási szolgáltatások és a digitalizáció területére.

Története legnagyobb szabású átszervezéséről döntött a Volkswagen csoport (VW), a német járműipari társaság pénteken ismertetett tervei szerint a következő öt évben 44 milliárd eurót (14 300 milliárd forint) fordítanak az elektromobilitás, az autonóm - önjáró - vezetési technológiák, a mobilitási szolgáltatások és a digitalizáció területére.

A társaság 2020 végéig 15 tisztán elektromos meghajtású modellel áll elő, és három németországi üzemét - Zwickau, Emden, Hannover - átállítja az elektromos autók gyártására. A névadó Volkswagen márka Passat modellcsaládjának gyártását áthelyezik a csehországi Kvasinyba, a Skoda üzemébe, ahol a Passatok a Skoda Superb és Kodiaq modellekkel együtt készülnek majd 2023-tól. A Skoda Karoq és a Seat Ateca gyártását áthelyezik egy új gyárba, amelyhez helyszínt keresnek Kelet-Európában – közölte a VW.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/138790