Rendszerváltók

2018. november 14. 18:53

N. Kósa Judit
Népszava
Harminc évvel ezelőtt, amikor Kövér László még olyan országban akart élni, ahol a törvény nem csak a kólát védi, én is épp egyetemre jártam.

„Harminc évvel ezelőtt, amikor Kövér László még olyan országban akart élni, ahol a törvény nem csak a kólát védi, én is épp egyetemre jártam. Ezért aztán pontosan el tudom képzelni, mi történt volna, ha akkor a gaz pártállami hatalom (Kövér doktor szavajárása szerint: a kommunisták) megpróbált volna megszüntetni egy törvényesen működő egyetemet, vagy akár csak egyetlen szakot, amely szerte a művelt világban bevett eleme a társadalomtudományoknak. 

Égszakadás, földindulás, valamint sírás és fogaknak csikorgatása. 

Mert olyan nincs – mondták volna az akkori szilaj joghallgatók, teszem azt Orbán, Szájer és Deutsch urak -, hogy a kormányzó párt a maga vulgárideológiai kénye-kedve szerint szabja meg, mit lehet tanulni és mit nem. És elképzelhetetlen, hogy alapítványba szervezzen ki egy egyetemet, amely közpénzből működött, épült és bővült sok évtizeden át, csak hogy 1. pénzt kérhessen mindenkitől, aki ott akar tanulni, 2. összemoshassa a hagyományos közgazdászképzést Matolcsy György unortodox hagymázaival. És az is lehetetlen, hogy az állam kötözködő hintáslegény-stílben zeccöljön ki egy elismert intézményt Magyarországról, csak mert Soros. 

De 1988-ban az sem fordulhatott volna elő, hogy mindezt különösebb ellenállás nélkül le lehet nyomni a társadalom torkán.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Uhh, hogy sirtak volna a nepek 1988-ban a CEU-ert, hat meg a genderert

"amikor Kövér László még olyan országban akart élni, ahol a törvény nem csak a kólát védi, én is épp egyetemre jártam."

Gender studies volt?

A Mandiner szerkesztőin kívül olvassa még valaki a Népszavát?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés