Az a Fidesz dolga, hogy megvédje Hódmezővásárhelyt Márki-Zaytól

2018. november 13. 10:34

Lázár János
Promenád

Meggyőződésem szerint Hódmezővásárhelynek ma a liberális körök kegyét leső, migránspárti városvezetése van. Interjú.

„Előszeretettel idézi Churchillt – legalábbis fővárosi tüntetéseken – Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter is, aki az utóbbi hetekben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Mindenki Magyarországa néven új ellenzéki formációt gründol többek között unokatestvérével, Hadházy Ákossal és Magyar György ügyvéddel. Mi a véleménye erről a kezdeményezésről?

Hódmezővásárhely februárban polgármestert választott, de ehelyett egy olyan pályakezdő politikust kapott, aki a város hátán állva akarja felépíteni magát az országos politikában. Márki-Zay azzal álmodik, hogy 2022-ben a parlamenti választásokon ő lesz Orbán Viktor kihívója. Ehhez szíve joga, csak közben a városnak nincs gazdája, nem működik, a fejlődés leállt: a város ügyei a jelenlegi városvezetést kevésbé foglalkoztatják, mint az országos politikai kérdések. Az országos politikai pártok és szereplők számára pedig egyre zavarosabb figurának számít a vásárhelyi polgármester. Nemrég minden formációnál házalt azzal, hogy alapítsanak egy közös politikai mozgalmat. Mindenki udvariasan meghallgatta, majd, amikor kiment, becsukták mögötte az ajtót, és jót mosolyogtak. Ellenzéki oldalon sem tekintik a magyar közélet fajsúlyos szereplőjének azt, aki árt a saját városának. Más nagyvárosi polgármesterekhez képest kínos, hogy Hódmezővásárhely egy ilyen ciki városvezetéssel áll ki.

Miért?

Meggyőződésem szerint Hódmezővásárhelynek ma a liberális körök kegyét leső, migránspárti városvezetése van. Márki-Zayék Vásárhelyet nem egy fejlesztendő, hanem egy kiaknázandó településnek látják, az Orbán-ellenes mozgalom gazdasági, politikai hátországának. A vásárhelyiek át lettek verve, békét és összefogást ígértek nekik, ehelyett belerángatták őket egy ádáz polgárháborúba. Márki-Zay ugyanis nem a helyi ügyeket vitte fel Budapestre, amiben egyébként én is a partnere lettem volna, helyette a pesti politika megosztottságát hozta le ide, a vásárhelyi hétköznapokba. A városban ma folyamatos a kampány és a polgárháború, a polgármester csapatai mindig valaki ellen harcolnak, sosem valamiért, valami mellett. Két táborra szakadt a város, családokat, barátokat fordítottak egymással szembe. Ezért tartom nagyon fontosnak, hogy a Fidesz jövőre olyan jelöltet állítson, aki ezeken a vitákon felül tud emelkedni, képes békét teremteni és újra fejleszteni. Ha Vásárhely lemond ezekről az évekről, elvesztegeti az időt. A fejlődési pályáról ugyanis egy pillanat műve letérni, de évekig tarthat visszamászni oda. A Márki-Zay-féle politika ma már a vásárhelyi fiatalok jövőjét is veszélyezteti. Ez a lényeg, amit Vásárhelyen mindenkinek értenie kell, a többi ugyanis csak politikai marketing.

Mit tehet ebben a helyzetben a vásárhelyi Fidesz?

Az a Fidesz dolga, hogy megvédje Hódmezővásárhelyt Márki-Zaytól, 2019-ben megszervezze az új polgári többséget egy nagy formátumú, rendkívül sikeres és tapasztalt polgármester-jelölt vezetésével. Természetesen ez az ember már megvan, de a nevét még nem árulom el, mert olyan gusztustalan stílusú, méltatlan támadások folynak ebben a városban, amire nem volt példa még a rendszerváltozáskor, sőt az ötvenes években sem. Túlzás nélkül állítható, hogy Vásárhelyet ma a félelem légköre lengi be, pedig azt hittük, hogy ezt a hangulatot már örökre bezártuk az Emlékpontba.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/138551

Ajánljuk még a témában