Jótékonysági köntösbe bújtatott pénzügyi spekuláció állhat a bankkártyás segítség hátterében

2018. november 13. 15:30

Jurák Kata
Magyar Idők

Soros György a nagy filantróp szerepébe bújt, aztán mégiscsak elszólta magát.

„A MasterCard és Soros 2017 januárjában jelentette be a »Humanity Ventures« elindítását. Ez a program magánszektorbeli megoldásokat keresett olyan »társadalmi kérdésekben«, mint például a migránsok és befogadó közösségeik közötti pénzügyi kirekesztés, vagyis olyan megoldásban gondolkodtak, hogyan tudják nemzetközi szinten problémamentesen pénzhez juttatni a migránsokat.

Soros György a nagy filantróp szerepébe bújt, aztán mégiscsak elszólta magát: az »emberiségvállalatok« célja, hogy nyereségesek legyenek. Még szerencse, hogy egyáltalán nincs köze a MasterCarddal karöltve a bankkártyák terjesztéséhez az ENSZ-en keresztül.

Fontos tudni, hogy az UNCHR programot 2011-ben indították el, és 2016-ban bővült. Ez a program 2016 és 2018 augusztus közötti időszakban 94 országban 10,5 millió embernek nyújtott pénzügyi segélyt, és a kedvezményezettek nem csupán pénzt kaptak, hanem külön forrást biztosítottak ún. »mobilpénzre«, vagyis telefonokra is. Természetesen ehhez kellett még jó néhány támogató, amelyek közül csak néhány szervezetet vettünk górcső alá – kifejezetten a »migránsbankkártyákhoz« kapcsolhatóan.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/138580

Ajánljuk még a témában