Új, jobboldali párt alakult Orosházán

2018. november 10. 18:12

Rubi Gergely úgy látja, pártja 2026-ra már „kormányközeli helyzetbe kerülhet”.

Megoldások, Egyensúly, Rend és Tettrekészség (MERT) néven új, jobboldali párt alakult szombaton Orosházán – közölte sajtótájékoztatón Rubi Gergely, a párt elnöke, aki bemutatta az alakuló közgyűlésről szóló jegyzőkönyvet, és azt mondta: a dokumentum rövidesen a cégbíróságra kerül, hogy bejegyezzék a szervezetet. 

Az új párt tagjainak számáról nem közölt adatot, annyit mondott, hogy minden megyében van már képviseletük. Elmondta: tagságukat az elmúlt években a Jobbikot, illetve a Jobbikhoz korábban kötődő szervezeteket, így a Magyar Gárdát, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet és más, hasonló radikális szervezeteket, mozgalmakat elhagyó emberek alkotják.

Az elnök szerint - aki korábban jobbikos parlamenti képviselő volt - közvetlen céljuk, hogy a következő parlamenti választásokon kiszorítsák az Országgyűlésből az ellenzéket, mert „hazaárulóknak” tartják őket. A közelgő önkormányzati választásokon egyelőre az általa „kiemelt helyszínnek” nevezett Ózdon és Orosházán indítanak jelöltet. Rubi Gergely úgy látja, pártja 2026-ra már „kormányközeli helyzetbe kerülhet”.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/138440