A brit munkáspárt vezetője a „feketék történelmének” tartja a brit történelmet

2018. november 10. 15:35
Tamás Dániel
Figyelo

A gyarmatosítás egyfajta civilizáció-exportként is működött, elvitte a fejlődést olyan országokba, melyek máshogyan nem tudtak volna fölzárkózni a nyugati államokhoz.

„Jeremy Corbyn nem találta fel a spanyolviaszt, csupán beállt a sorba. A nyugati haladók új ellensége a fehér ember lett, és mindent elkövetnek, hogy rossznak állítsák be őket. Corbyn szerint a brit gyerekek semmit sem tudnak a brit történelemről, hiszen abban csak fehér férfiak szerepelnek. A nők és a színesbőrűek helyzetét meg kell ismertetni a brit tanulókkal, hogy az ő szemszögükből lássák a történelmet.

A gyarmatosítást pusztán rabszolgatartásként beállítani a jelenlegi liberálisok politikai érdekeit segíti, de a tényekhez nem túl sok köze van. A gyarmatosítás egyfajta civilizáció-exportként is működött, elvitte a fejlődést olyan országokba, melyek máshogyan nem tudtak volna fölzárkózni a nyugati államokhoz. De mivel fehér férfiak vitték véghez, ezért nyilván elítélendő, üldözendő dolog.

A liberálisoknak köszönhetően napjainkban fehér férfinak születni egyet jelent a rasszizmussal, a kirekesztéssel, sőt lassan már a fasizmussal is. Nem lenne meglepő, ha következő lépésként a fehér férfi mintapéldájának Adolf Hitlert vagy Joszif Sztálint mutatnák be.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/138430